Välkommen till Sportklubben, Veeti Vainio!
Publicerad: 2023-05-13
Vi förstärker backsidan ytterligare, även denna gång en Vainio. –Veeti är en skridskoskicklig back som är bra på att bära puck och sätta igång spel. Har en offensiv uppsida men också ett fysiskt spel, säger sportchef Emil Georgsson.

Veeti Vainio klar för spel i SSK.

Våren går i allra högsta grad mot sommar och lagbygget börjar nu ta form på riktigt. Med Veeti Vainio in i truppen är man nu sju backar under kontrakt vilket Georgsson ser som en god start.

– Tanken nu är att vi kommer starta säsongen med de sju backar vi har på kontrakt men inte heller lämna backmarknaden. Skulle nått intressant hamna på bordet så kommer vi såklart titta på det men vi känner oss tillfreds med de sju som är på kontrakt. Vi har helt klart tappat lite storlek och fysiskt spel i Lang och Ivarsson men samtidigt fått in lite mer spelande backar i de tre som kommit in, säger Georgsson.

Veeti Vainio kommer senast från spel hos vår HockeyAllsvenska konkurrent Björklöven, sportchefen säger följande om backförstärkningen.

– Veeti är en skridskoskicklig back som är bra på att bära puck och sätta i gång spel. Har en offensiv uppsida men också ett fysiskt spel. Han kommer från två trassliga säsonger med lite oturliga skador men vi ser en stor uppsida i honom och förhoppningsvis så kan han komma tillrätta i vårat sätt att spela, avslutar Georgsson.

Vainio kommer att spela i tröja #16.

BOKA SÄGONGSKORT INNAN 1 JUNI!

Över 700 SSK:are har fullföljt sin plikt och köpt säsongskort till kommande säsong. Gör det du också innan 1 juni för att ta del av våra förmånliga priser och för att få den exklusiva säsongskortshalsduken. Läs mer och boka här!

Södertälje Sportklubb