SSK värvar finsk back – Marcus Fagerudd klar för tre säsonger: ”Jag vill ta nästa kliv tillsammans med klubben”
Publicerad: 2018-05-15
Han har spelat i finska ligan med Ilves och i SHL med Luleå, Djurgården och Mora. Nu är 25-årige offensive backen Marcus Fagerudd överens med SSK om ett treårskontrakt.

– Det känns kul. Det är en anrik förening med bra fans och det ska bli roligt att vara med på resan. Jag känner att jag stannat upp lite i min utveckling och nu vill jag ändra på det och tillsammans med klubben ta nästa kliv, säger Fagerudd själv.

25-årige Fagerudd har under karriären gjort mycket poäng framåt och gjort sig känd som en offensiv back, men själv beskriver han att han med åren blivit en mer komplett spelare.

– Förut var jag en tokoffensiv back men senaste åren har jag förbättrat min defensiv och är mer allround. Mina styrkor finns dock i offensiven, säger han.

Fagerudd tillhörde senast SHL-laget Djurgården men var under stora delar av säsongen utlånad till seriekonkurrenten Mora. Nu blir han en viktig kugge i SSK:s backbesättning de kommande tre säsongerna.

– Marcus är en funktionell rightback med offensiva kvaliteter, bland annat innehållande ett bra skott. Han bär på revanschlusta från förra säsongen, men framförallt en vilja att utveckla sig själv och sitt spel, säger SSK:s huvudtränare Ulf Lundberg.

Se mer fakta om Marcus Fagerudd här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS