Insamlingen Fansens: "Jag är tacksam men inte förvånad"
2023-05-18
Engagemanget hat varit otroligt och målsättningen att signa både Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk är i hamn - allt tack vare initiativet "Fansens" som totalt inbringade imponerande 1.3 miljoner kronor.

Det har nu blivit dags för oss att sätta punkt för insamlingen Fansens och det är imponerande 1,3 miljoner kronor som samlats in. En grupp med stora SSK-hjärtan har startat i gång och drivit kampanjen Fansens för att utöka sportchef Georgssons spelarbudget.

– Det är en härlig och förväntansfull tid vi är mitt uppe i just nu och man får verkligen sommarkänslor av +20 grader utomhus kombinerat med ett spännande lagbygge som börjar ta form. Vi kommer från en häftig vår rent hockeymässigt även om den tog slut lite för tidigt för vår del. Alla ville mer och det tycker jag märks tydligt kring engagemanget runt klubben just nu. Viljan att stötta upp en höjd satsning mynnade ut i insamlingen Fansens vilket vi är otroligt glada och tacksamma för. Ett otroligt tryck från första stund vilket man ser när vi nu summerar insamlingen, säger klubbdirektör Robban Andersson.

Det är en imponerande siffra på sista raden när vi stänger vårens Fansens-insamling.

– För att vara exakt så landade insamlingen på 1 276 550 kronor vilket är helt fantastiskt, det är en summa som jag inte varit med om tidigare. Det är otroligt bra jobbat från alla inbalndade och en viktig pusselbit i en höjd ambitionsnivå. Jag vill självklart passa på att rikta ett extra stort tack till den grupp av SSK:are som drivit insamlingen och som lagt ner ett otroligt arbete, fortsätter Robban.

Emil vad säger du om det brinnande engagemanget från SSK:arna för att du ska kunna göra ditt jobb så bra som möjligt?

– Det är helt fantastiskt, men det är ingenting som förvånar mig. Det finns ett otroligt engagemang från supportrarna kring SSK och känslan var att ju längre säsongen gick i år desto bättre drag blev det på läktarna. Jag är ödmjukt väldigt tacksam men inte förvånad, säger sportchef Emil Georgsson.

Det otroliga engagemanget från supportrarna gav ringar på vattnet och fick med många av våra företagspartners. Hur har snacket gått bland våra företagare?

– Det har historiskt (kring insamlingar) varit så att supportrarna och företagen står för en ungefär lika stor ekonomisk del och så är fallet även den här gången. Såklart är det väldigt positivt att våra företagspartners också är med på den här resan, det har spridits positiva signaler från supporterleden som smittat av sig, säger Robban.

Målet med insamlingen var att signa Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk. Vad betyder dem atyt få in dem i det här lagbygget?

– Även om Dyk bara spelat här en säsong känns det som att det är två Södertäljekillar vi får hem och det kan man oftast inte värdera i pengar, det betyder väldigt mycket. Det är två bra hockeyspelare vi tror kommer hjälpa oss i vinter att spetsa till en redan stark trupp där vi fått behålla många från i fjol. Tanken är att de ska komma in och spela finhockey framför SSK:arna och hjälpa oss att vinna hockeymatcher i vinter. Ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma när de gör comeback i SSK-tröjan, säger Emil.

Det är många lag som satsar hårt inför kommande säsong, har vi vad som krävs för att vara med och fightas?

– Det är tydligt, det märker kanske främst jag som är ute och letar spelare. Många budgivare på spelarna och det kommer göra att vi får en jätterolig liga nästa år med många bra matcher och då inte minst mot Stockholmslagen Djurgården och AIK, det kommer bli bra derbymatcher. Vår förhoppning är att vi ska vara med där uppe och kriga och det kommer vara små marginaler när allt dras till sin spets men känslan är god och vi är inte klara än, säger Emil.

Veeti Vainio presenterades senast i helgen, vad är det mer som är prioriterat att få in?

– Som jag sa tidigare så är det många budgivare ute på marknaden och för oss handlar det om att hitta rätt i ett pussel. Känslan är att vi har många poängstarka forwards i laget och vi behöver hitta en centertyp som kanske är lite mer stabil och kan göra lite andra delar i en kedja. Vi har några spår vi jobbar på, vi får se när vi kan ha något klart, säger Emil.

Om man vill förbättra förutsättningarna ytterligare kan man ju se till att säkra sitt säsongskort tidigt?

– Så är det verkligen. Vi har redan sålt över 750 kort och det har varit en otrolig push här på våren. För bara två år sedan hade vi totalt 700 säsongskortsinnehavare, man märker att den positiva känslan spiller över även när det kommer till säsongskorten. Fantastiskt vilken lojalitet som visas gentemot klubben. Jag vill även flagga för att man kan gå in och bli medlem också, för att vara med och påverka klubbens framtid, avslutar Robban.

Klicka HÄR för att läsa mer om både säsongskort och medlemskap.

Talesperson för Fansens, Ante Ahl, säger så här om insamlingen.

– Så har vi gjort det igen, vilken succé! Vi allihop tillsammans med SSK:s företagspartners har lyckats få hem både Blomstrand och Dyk. Det finns få fans i Sverige som ställer upp på det här sättet när klubben behöver hjälp, det är imponerande att se prov på gång på gång. Som talesperson för kampanjen vill vi av hela våra SSK-hjärtan tacka er för stödet och samtidigt passa på att önska er en skön sommar så ses vi lagom till ispremiären den 7 augusti. // Fansens-kommittén genom Ante Ahl.

Södertälje Sportklubb