Alexander Sahlin vaktar vidare i SSK – klar för två nya säsonger: ”Otroligt speciellt att spela i Scaniarinken och bära S:et på bröstet”
Publicerad: 2019-03-14
Han slet sig tillbaka efter skada, operation och lång rehab inför denna säsong, spelade till sig förstaspaden och stod för periodvis bländande målvaktsspel. Nu är SSK och Alexander Sahlin överens om ett nytt kontrakt för de kommande två säsongerna.

– Det känns helt fantastiskt. Det är ingen hemlighet och jag har sagt det förut, jag trivs fantastiskt bra med allt från fans och föreningen och Södertälje har blivit mitt hem. Jag har fått ett stort SSK-hjärta och det är mycket tack vare alla fans som stöttar, de gör det otroligt speciellt att spela i Scaniarinken och bära loggan och S:et på bröstet, säger Sahlin som aldrig tvekade om att förlänga.

– För mig finns det ingen större förening i hockeyallsvenskan att spela för med allt från fans och föreningen i övrigt. När klubben hörde av sig var det bland de enklaste valen jag gjort, säger han.

27-årige Alexander Sahlin kom till SSK inför division 1-säsongen 2015-2016 och har nu spelat fyra säsonger i klubben. Förra säsongen blev det bara tre seriematcher innan en höftskada satte stopp för spel. Operation löd domen och Sahlin fick ägna resten av säsongen åt rehabträning. Den gångna säsongen var han tillbaka i kassen och stod förperiodvis riktigt starkt målvaktsspel och nu är publikfavoriten klar för två nya säsonger med Sportklubben.

– Det är glädjande att vi nått en överenskommelse med Salle. Från en spolierad säsong 17/18 jobbade han sig tillbaka och gjorde en hel del bra prestationer denna säsong. Han är en ödmjuk glädjespridare som vill utvecklas, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Sahlin om att komma tillbaka efter operationen, personliga säsongen och förväntningarna och revanschsuget inför nästa säsong. Se hela SSK-TV:s intervju med Alexander Sahlin här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS