Välkommen till Sportklubben, Dominic Turgeon!
2023-06-01
Lagbygget tar form mer och mer och idag kan vi glädjande presentera centern Dominic Turgeon. – Smart spelare som vi tror kommer passa bra in i hur vi vill spela och kan komplettera våra forwards på ett bra sätt, kommenterar sportchef Georgsson.

Dominic Turgeon klar för SSK

Herrlaget börjar nu ta form mer och mer när Emil Georgsson precis gjort klart med den kanadensiske centen Dominic Turgeon. 27-årigen har närmare 400 AHL-matcher på cv:t och kommer senast från en sejour i finska Ässät.

– Det känns så klart bra att vi kan stänga centersidan. Dominic är en stabil centertyp som har samlat på sig bra erfarenhet trots sin ålder med spel i främst AHL men också varit uppe och fått känna på NHL. Plus är också att han har en säsong i Finland och fått bekanta sig med europeisk hockey.

Bra storlek och stark på puck. Han har i alla lag haft en stor roll i boxplay men vi ser honom även som en spelare som kan hjälpa oss i en roll runt mål i powerplay. Smart spelare som vi tror kommer passa bra in i hur vi vill spela och kan komplettera våra forwards på ett bra sätt.

Vi har några platser kvar att fylla och kommer ha ögonen öppna på marknaden. Dels ska en eller två forwards in, dels en målvakt till, säger Sportchef Emil Georgsson.

Varmt välkommen till Sportklubben, Dominic!

Var med på resan du också!

1030 SSK-are har lojalt säkrat sin plats i Scaniarinken till kommande säsong, gör det du också.

Södertälje Sportklubb