NEDSLÄPP: Alexander Falk gör comeback!
Publicerad: 2020-01-28
Imorgon väntar besök av topplaget Timrå. Vi är på jakt efter poäng i fighten om en slutspelsmatch så vi kan förvänta oss en tuff match ute på isen. Dessutom är Alexander Falk tillbaka från skadan han ådrog sig i september och skyttekungen Ludwig Blomstrand är även han återställd från en kortare skadesejour.

Imorgon är det äntligen dags för hemmamatch! Vi får tufft motstånd i form av topplaget och tabelltrean Timrå. Senaste matchen vi spelade var i fredags när vi lyckades vinna i fulltid oc fick med oss tre viktiga poäng hem till Södertälje igen!

Dennis Bozic säger såhär om Mora-matchen:

  • Jag tycker att vi gör det jättebra de 25 första minutrarna. Då spelar vi verkligen den hockeyn vi vill spela. När Hugo gör 0-4 slår vi av på takten något, vi blir passiva istället för mer aktiva ute på isen. Det är något som vi snackat om nu i veckan, att vi måste fortsätta spela vårt spel i 60 minuter. Det handlar om att göra rätt saker i varje byte. Vi behövde ta en timeout i den tredje för att lugna ner spelet och påminna oss om hur vi kan spel istället för att falla in och anpassa oss efter dem. Timeout i tredje. Vi får inte fuska i spelet utan back to basic, med en bra defensiv kommer offensiven på köpet.

Imorgon räknar de med en tuff drabbning när Timrå gästar oss.

  • Det är ett topplag vi möter, Timrå är ett bra lag med en framförallt skicklig spets. Vi kommer behöva vara mer aggressiva än vad dem är. Vi behöver få stopp i deras spel vilket betyder att vi måste spela fysiskt och utifrån det vill vi kunna straffa dem.

Läget i laget?

  • Blomman tillbaka och ska vara helt återställd. Det känns såklart jättekul. Förstalinan med Olesen, Blomstrand & Liljewall har en bra kemi och trivs med varandra både på och utanför plan, vilket kanske syns. Men vi behöver fortfarande minst en kedja till som producerar, det är det vi måste hitta för att kunna nå slutspel. Vi kan inte förlita oss på att Olesen och Blomstrand ska göra alla målen där ute. Jag tycker att Lill-Bengan och Lucas hittade tillbaka till varandra fint senast och de har sedan tidigare en bra kemi. Vi söker fortfarande kontinuitet - Både backpar och bland forwards. Sen är även Alexander Falk tillbaka i spel och han kommer starta som sjua och spela sig in i det igen. Vi får se lite hur han känner sig. Walle kommer gå med Wilsby till en början. Calle behöver speltid, han behöver ligga runt 20 minuter för att kunna få rätt utvecklinf i den åldern han är i. Han kommer att stå över matchen imorgon och istället träna med J20. De har tre matcher till helgen och han väntas lyfta mycket istid där vilket vi tror är mycket bra för honom. Alexander Sahlin får fortsatt förtroende i kassen.

Innan matchen imorgon ska vi även passa på att hylla de fem SSK-tjejerna som bärgade ungdoms OS-silver i Lausanne! Det sker innan nedsläpp.

Biljetter till matchen hittar ni HÄR!

Södertälje Sportklubb
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS