SSK värvar tuff forward från SHL – Mikael Ahlén klar för klubben: "Jag försöker alltid spela tufft och vill vinna mina situationer"
Publicerad: 2018-07-20
SSK värvar rutinerade karaktärsspelaren Mikael Ahlén. Den 30-årige forwarden, som genom åren gjort sig känd som en tuff forward som alltid ger 100 procent i alla situationer, kommer närmast från SHL-spel i Djurgården.

– Det känns jättebra. Det ser intressant ut och jag är förväntansfull. Som spelare är jag rivig och slitig, försöker alltid att spela tufft och vinna mina situationer. Det är det man kan förvänta sig av mig och sedan försöker jag även vara het i slottet, säger Ahlén själv till SSK-TV.

SSK-TV: Se hela intervjun med Mikael Ahlén här - "Har spelat med en del tidigare och jag är faktiskt släkt med en spelare"

– Vi är glada att Micke valt att spela för oss. Han är en hårt arbetande och oöm forward som har den här lilla extra respekten med sig på ute på planen. Han är duktig på att placera sig rätt och har ett snabbt skott i arsenalen. Micke kommer även bidra med gällande de goda vanorna vid sidan om, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Klubben vill även poängtera att värvningen av Mikael Ahlén inte är en renodlad ersättning för centern Dan Pettersson som lämnade klubben för spel i Linköping förra veckan.

– Det här är en ytterligare komplettering av spelartruppen och en tydlig rollspelare i laget med lite annan profilinriktning än Pettersson. Vi bevakar vidare vad som händer och sker på spelarmarknaden. När vi nu förlorar en spelare fortsätter vi att jobba metodiskt och noggrant med en eventuell komplettering. Om sportgruppen tycker att det bör göras kan det bli aktuellt längre fram men det finns inget här och nu, säger Mats Pernhem.

Kontraktet med Mikael Ahlén är på en säsong och gäller från 1 augusti.

SSK-TV: Här kommenterar Mats Pernhem tappet av Pettersson, värvningen av Ahlén och truppbygget i övrigt.

Mer fakta om Mikael Ahlén här!

Boka säsongskort nu så ses vi i Scaniarinken i höst. Läs mer här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS