Vinst borta mot Västerås för J20
Publicerad: 2022-09-28
SSKs J20 tog sin fjärde seger på sju matcher i Nationell Södra borta mot Västerås.

Period 1: 1-1 Västerås tar ledningen i powerplay efter dryga två minuter. SSK replikerar dock snabbt och kvitterar till 1-1 bara två minuter senare genom William Samuelsson, hans första för säsongen, på assist från Filip Lindberg och Leon Okonkwo Prada.

Period 2: 1-2 Efter halva perioden tar SSK ledningen genom Olle Hilmersson. Det blir startskottet på några händelserika minuter. Bara halvminuten efter ledningsmålet får SSK chansen i powerplay som utnyttjas när Lukas Klecka blir målskytt på assist från Ludvig Hendén och den senaste målskytten Olle Hilmersson. Knappa minuten därefter reducerar Västerås till 2-3.

Period 3: 1-1 Knappt tre minuter in i slutperioden skaffar sig SSK ett tvåmålsöverläge gen Mikael Taylan på pass från Alex Ciernik. Västerås reducerar relativt omgående och de sista 14 minutrarna blir spännande. I slutminuten tar Västerås timeout och tar ut sin målvakt men SSK försvarar sin ledning och vinner med 4-3.

SSK J20 spelar sin nästa match på lördag 1 oktober hemma mot Rögle.