Förlust trots en jämn match uppe i Mora
Publicerad: 2023-03-26
Matchserien fortsätter vara jämn och tajt när Mora vinner på hemmaplan med uddamålet. Nu behöver laget DITT stöd i Scaniarinken på tisdag, vi ska ta det till en match sju.

Mora - Södertälje, 4-3

Tajt och tufft och grinigare för varje match som gått. Förutsättningarna inför kvällen var 2-2 i matcher där vinnaren sätter sig i förarsätet. Matchen startar och det är två pigga lag i Smidjegrav arena. En utvisning fem minuter in ger hemmalaget läge och det är Axel Sundberg som förvaltar det till 1-0. Ett par minuter senare är det Lucas Carlsson som uppmärksammar Albert Sjöberg på slarv i ett byte och Sjöberg sätter distinkt 1-1 pucken till den tillresta klackens stora glädje. Men match fortsätter svänga och bara minuter därpå är det Mora som återtar ledningen när Kevin Hancock gör 2-1. 3-1 kommer genom Johan Persson när han gör säsongens (?) turligaste mål när pucken studsar över Nikita Tolopilo. I periodens slutminut är Emil Alba stark på puck och placerar in en reducering, 3-2 efter första 20.

I den andra är det övertag SSK från start. Man kommer ut laddade och får också med sig ett par utvisningar där man dock inte lyckas stänka in någon puck. Istället är det åter Emil Alba som kliver fram och trycker in 3-3 vilket står sig in i pausvilan.

Den tredje startar på värsta möjliga sätt. Pucken vill inte ur zon och Anton Heikkinen är vaken när han gör 4-3 efter bara 1:11. Tufft underläge efter en bra andraperiod. Man skapar sig lägen och det är INTE långt borta att man får in en puck men det vill sig inte och Mora står pall. Det innebär 3-2 i matcher till Mora och måstematch i Scaniarinken på tisdag. Låt oss sluta upp och skapa samma inramning som senast. Säsongen ska inte vara över än!

Södertälje - Mora, kvartsfinal 6 - tisdag 19:00 Scaniarinken

Var på plats! Boka din biljett till den sjätte kvartsfinalen här.

Södertälje Sportklubb