Förlust för J20 i första ronden i kvartsfinalen – topprankade Frölunda vann i Scaniarinken
Publicerad: 2019-03-27
Gästerna Frölunda vann Topp 10 och är favoriter i kvartsfinalserien mot SSK i J20-slutspelet. Laget levde också upp till detta då man tog hem den första matchen i bäst av tre inför över 500 åskådare på plats i Scaniarinken på onsdagskvällen. Nu väntar retur i Göteborg på fredag. Kan SSK upprepa förra helgens bragd och ta två raka på bortaplan?

SE ÄVEN: STUDIO SSK: Senaste nytt om lagbygget, juniorernas SM-slutspel och intervju med Sebastian Dyk: "SSK ligger nära hjärtat och jag kommer spela här igen"

SE ÄVEN: SSK-TV: J20-hjälten Emil Lind om segermålet mot HV71, succésäsongen och lagets chans på ny skräll: "Vi slår ur underläge"

Den första matchen i kvartsfinalserien i JSM mellan SSK och Frölunda startade i ett furiöst tempo när pucken släpptes i Scaniarinken på onsdagskvällen.

Gästerna tog ledningen efter bara 1.48 genom Elmer Söderblom. Men bara dryga minuten senare kom kvitteringen till 1-1 genom Filip Karlsson-Tägtström och minuten senare satte Filip Lekbrant även 2-1 för SSK inför en relativt stor hemmapublik.

Frölunda kvitterade till 2-2 i den sextonde minuten genom sin stjärnspelare Lucas Raymond. I inledningen av den andra perioden fick Frölunda chansen i powerplay två gånger om och efter stort tryck och uppoffrande spel från SSK-backar kunde Frölunda till slut få in ledningsmålet genom Filip Persson.

Även SSK fick chansen i powerplay i den andra perioden men detta blev fruktlöst och något mer mål föll inte innan paus. 2-3 och SSK i brygga inför den tredje perioden.

Efter åtta minuter blev uppförsbacken än brantare när Eric Engstrand satte 4-2 till gästerna efter knappt nio munters spel.

SSK jagade och saknade inte målchanser. Men Frölunda spelade stabilt, säkrade bakåt och kunde ta hem den första ronden. Nu återstår att se om SSK kan återupprepa prestationen från förra helgen då man lyckades vända på steken genom att vinna två raka bortamatcher och slå ut regerande mästarna HV71.

Första matchen spelas kl 19.00 och kan ses på svenskhockey.tv.

MATCHFAKTA: SSK J20 - Frölunda

Slutresultat: 2-4 (2-2, 0-1, 0-1)

Målskyttar: 0-1 Elmer Söderblom (Emanuelsson, Rydqvist), 1-1 Filip Karlsson-Tägtström (Frödén, Jakobsson), 2-1 Filip Lekbrant (Ljungberg-Kenttämaa), 2-2 Lucas Raymond (Sundin, Henriksson), 2-3 Filip Persson (Henriksson, Lundin-Andersson), 2-4 Eric Engstrand

Skottstatistik: 29-26

Utvisningsminuter: 6-4