Storseger för damerna i seriefinalen!
Publicerad: 2022-10-18
Tabellettan ställdes mot tabelltvåan i DamEttan Östra i en tidig seriefinal när SSK tog emot Almtuna på hemmaplan under tisdagskvällen. SSK visade upp ett stundtals bländande spel och inkasserade fjärde raka trepoängare!

Period 1: 2-0

Period 2: 4-0 SSK drog på sig en utvisning tidigt i den andra perioden men det var hemmalaget som skulle göra mål. SSK fick ett kontringsläge och Mindy Lindholm valde att gå på avslut i en två mot etta, målvakten räddade med benskyddet men returen gick rakt ut till Sunna Bjorgvinsdottir som utan problem rakade in 3-0 i öppet mål. Drygt fyra minuter in i perioden skulle även ett 4-0 mål komma. Pia Pren åkte sig till ett två mot ett läge och lade pucken perfekt på Hunter Moshers blad som kunde styra in pucken i mål. SSK dominerade och skapade mängder med chanser, 5-0 kom 16 minuter in i perioden när Julija Blazinsek fiskade till sig ett friläge efter en fin förstapass av Leah Tikkanen och Blazinsek avslutade kliniskt när pucken gick upp i krysset. Ett 6-0 mål skulle även hinnas med innan periodpaus, Beatrice Hjälm rakade in en retur i slottet efter ett avslut från Hunter Mosher.

Period 3: 0-0 SSK gick ner i intensitet och Almtuna hade för första gången i matchen några längre anfall. Gästerna hade även två powerplay under periodens första halva, Almtuna var nära att reducera under det andra försöket men pucken gick i stolpen. SSK skapade dock chanser, bland annat avfyrade Beatrice Hjälm ett klockrent skott i ribban med drygt fem minuter kvar. Almtuna fick en tredje möjlighet till spel i numerärt överläge med 1:30 kvar men hemmalaget med Emma Nichols längst bak höll undan och SSK vann seriefinalen med 6-0!

Härnäst väntar ett rivalmöte för damerna borta mot Hammarby den 23 oktober.

Mål: 1-0, 00:17, Julia Skret (Beatrice Hjälm, Pia Pren). 2-0, 16:24, Esther De Jong (Pia Pren, Sunna Bjorgvinsdottir). 3-0, 21:23, Sunna Bjorgvinsdottir (Mindy Lindholm). 4-0, 24:13, Hunter Mosher (Pia Pren). 5-0, 35:51, Julija Blazinsek (Leah Tikkanen). 6-0, 37:21, Beatrice Hjälm (Hunter Mosher, Pia Pren).

Skott på mål: 56-28 (21-3, 22-7, 13-18)

Utvisningsminuter: 8-2

**Publik: **73 åskådare