Förlust i Västervik – nu fyller vi Templet på söndag

2 mars 2018 20:50

Det blev inga poäng för SSK i bortamatchen mot Västervik. Trots att man tog ledningen med 1-0 genom hete Måns Lindbäck slutade det med förlust. Nu kraftsamlar vi de sista två hemmamatcherna. Fritt inträde på söndag!


SSK kom till spel med samma lag som senast i segermatchen mot Vita Hästen och med J20:s Lucas Byhlin som extraback. Henrik Lundberg som stod för en stabil insats i målet senast fick även denna kväll chansen från start i kassen.

Matchen startade i högt tempo men med två lag som spelade disciplinerat och inte ville bjuda på några ytor och de vassa chanserna uteblev till en början. SSK tog dock över spelet mer och mer i mitten av perioden och efter 9.25 kom också 1-0. Fjärdekedjan fick tryck i anfallszonen och J20-centern Sebastian Frantz serverade Måns Lindbäck som satte pucken med ett rappt skott. Lindbäcks tredje mål på två matcher.

Två snabba mål bakom vändningen

Västervik kvitterade dock efter 11.08 i en rörig situation framför Lundberg där pucken till slut letade sig in i mål. Och bara 44 sekunder kom även 2-1 för Västervik genom Mattias Elfström som knäppte iväg ett skott som Lundberg inte klarade.

Andra perioden inleddes med att Grossmann åkte ut för en hakning. Västerviks powerplay förvandlades dock raskt till spel fyra mot fyra när Joacim Hedblad slog klubban ur händerna på Måns Lindbäck. De ytorna kunde inget av lagen utnyttja men när båda lagen var fulltaliga fyllde Västerviksbacken Oscar Drugge på från blålinjen och tryckte upp 3-1 till Västervik bakom Lundberg.

SSK lyckades därefter inte riktigt lyfta upp spelet för att jaga reducering och man fick i stället ägna sig åt att döda en utvisning i mitten av perioden när Stefan Johansson åkte ut för en hög klubba.

Tung start på tredje

I slutet av perioden lyckades man få lite tryck men fick inte in någon reducering och i början av tredje gjorde i stället Västervik 4-1 på en spelvändning där SSK inte riktigt hängde med.

Västervik backade sedan hem och bevakade ledningen. Ulf Lundberg vaskade om lite i kedjorna men SSK hade svårt att få riktigt tryck i anfallszon och hitta de där riktigt farliga lägena. Närmast var Ludwig Blomstrand som var framme och hade några avslut på stabile Viktor Östlund i Västerviksmålet.

SSK försökte och försökte men när David Åslin åkte ut för en hakning med blott fem minuter kvar att spela blev uppförsbacken för brant.

SSK fick en liten chans när Bohman tacklades i ryggen och laget fick spela sex mot fyra i slutminuterna. Pucken ville dock inte in och det blev till slut noll poäng i Västervik.

Nu återstår två matcher i serien och båda på hemmaplan. Och i Scaniarinken är SSK starka med fem raka segrar. och närmast väntar publikfest med hockeymanifestation och gratis inträde på söndag när Almtuna kommer på besök. Kom och heja fram laget mot slutspel.

Hockeymanifestation 2018: SSK-Almtuna söndag - FRI ENTRÈ! Dörrarna öppnar 14.00. Först till kvarn. Skridskodisco, ansisktsmålning, kids corner, trubadur och mycket mer. Välkomna på årets hockeyfest i Scanaiarinken. Tillsammans ska vi till slutspel!

Läs mer om hockeymanifestationen här!

SSK-TV: Supporterklubben inför manifestationen - "Det största tifot jag har varit med och gjort"

MATCHFAKTA:

Västervik-SSK: 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Målskyttar: 0-1 Måns Lindbäck (Frantz, Johansson), 1-1 Joacim Hedblad (Georgsson, Pettersson), 2-1 Mattias Elfström (Drugge), 3-1 Oscar Drugge (Blomberg, Frisk), 4-1 Jörgen Karterud (Viklund, Carlsson)

Skottstatistik: 37-23

Utvisningsminuter: 4-10

Publiksiffra: 1 283