SSK-TV: Scaniarinken ett steg närmare OS 2026 – kan bli delarrangör för hockeyturneringen: "Det är såklart jättekul och skulle sätta Södertälje på kartan"
Publicerad: 2018-10-10
Stockholm är en av de tre städerna som har chansen att få arrangera vinter-OS 2026. Det står nu klart, vilket innebär Södertälje och Scaniarinken har goda chanser att stå som delvärd för ishockeyturneringen.

Calgary, Kanada, och Milano/Cortina, Italien. Det är Stockholms två motståndare vad gäller att få arrangera vinter-OS 2026. Detta efter ett beslut som kom på tisdagskvällen.

– Hedrande, glädjande och ett steg till mot drömmen om ett vinter-OS och Paralympics 2026. Vi fortsätter nu positivt framåt i respektfullt samarbete med många intressenter i Sverige och i världen, säger Richard Brisius, vd Stockholm 2026, till SVT Sport.

SSK-TV: Mats Pernhem om OS-hockey på Scaniarinkens is!

I ansökan finns Södertälje och Scaniarinken med som en högintressant plats för att delarrangera den olympiska ishockeyturneringen.

– Som det ser ut nu får vi vara med på ett hörn som en av de platser som arrangerar hockeyn. Och det är såklart jättekul. Vi jobbar ju hela tiden för att dra hit olika evenemang och sätta Södertälje och Scaniarinken på kartan, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem.

Är Scaniarinken redo för ett sådant arrangemang?

– Vid alla arrangemang av den här digniteten vill man visa upp sin bästa sida. Där måste man investera i saker och ting i infrastrukturen. Men i övrigt är vi redo att ta emot evenemang av den här storleken, säger Mats Pernhem.

Dock så kräver detta satsningar på anläggningen, vilket dock skulle underlätta att även få andra stora evenemang till Södertälje och Scaniarinken.

– Ordinarie verksamhet måste ju flyttas under så här stora evenemang och det betyder ju att vårt behov av en tredje och fjärde isyta blir ännu viktigare för att kunna ta emot så stora evenemang. Vi jobbar ju hela tiden för att ta hit bra evenemang för att sätta Södertälje och Scaniarinken på kartan. Vi jobbar för att få hit landskamper, vi jobbar för att få hit junior-vm 2021/2022, och vi jobbar ev med VM 2025 och det är klart att vi även vill vara med på ett hörn om OS kommer hit, säger Mats Pernhem.

kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell