Seger x 2 igår när damerna vann på bortais mot SDE!
Publicerad: 2021-10-14
0-5 blev slutsiffrorna efter en mållös första period. Pia Pren gör två mål.

Matchen mot SDE börjar i ett högt tempo. Båda lagen har flera chanser att spräcka nollan men både Emma Nichols södertäljes mål och Julia Hörnblad i SDE håller tätt. SSKs boxplay gör ett bra jobb under 2 st utvisningar.

I andra tar vi tag i taktpinnen från start och det blir islossning för oss och den slovenska kedjan. Ett snabbt mål i början på andra perioden görs genom Julija Blazinsek. Därefter drabbas SDE av två utvisningar och Gaja Pezdir gör ett väldigt snyggt powerplaymål i spel fem mot tre. Där pucken går genom hela femman innan Gaja Pezdir petar in den i öppet mål. Pia Pren gör sedan mål fem mot tre i samma powerplay. Fjärde målet görs även det av Pia Pren framspelad av Gaja Pezdir och Julija Blazinsek.

Tredje perioden blir lite av en transportsträcka. Vi spelar slarvigt och Emma Nichols i mål får kliva upp och göra flera riktigt kvalificerade räddningar. Med nästan 5 min kvar tar SDE ut sin målvakt i hopp om att spräcka nollan. Mirey Saado får tag på pucken och spelar fram Julia Skret som lägger in 0-5 i öppen kasse.