Stark öppning av J18 och J20 i SM-slutspelet - tre mål på två matcher av dubblande Hugo Gustafsson

16 mars 2018 10:28

Både J18 och J20 har i veckan inlett med segrar i sina matchserier i åttondelsfinalerna i SM-slutspelet.


SSK J18 missade Allsvenskan med minsta möjliga marginal efter höstsäsongen och fick ta den långa vägen till SM. Det gjorde man dock med bravur och tog hem förstaplatsen i fortsättningsserien. I förra veckans 16-delsfinal ställdes man mot Björklöven som besegrades i två raka matcher, 7-3 hemma och 5-4 borta.

I åttondelen står nu Skellefteå för motståndet och där vann SSK den första matchen i en serie om bäst av tre hemma i Scaniarinken på torsdagskvällen med 4-2. Returmöten i Skellefteå i helgen.

Även SSK J20 gick in i SM-slutspelet i veckan och där ställdes man mot tuffast möjliga motstånd – Seriesegraren i topp 10 och Sveriges just nu bästa juniorlag Brynäs. Matchserien i bäst av tre inleddes på onsdagskvällen med match i Scaniarinken och där skrällde SSK och vann med hela 6-2. Nu väntar returmöte i Gävle på fredagskvällen och en eventuell tredjematch på lördag.

Noterbart är att J18-landslagsmannen Hugo Gustafsson spelade båda matcherna och stod för två mål med J20 i onsdags och ett mål för J18 i torsdags.