Gameday! Nyförvärvet Matt Marcinew gör debut

27 november 2021 10:51

Det är äntligen dags för match hemma i Templet igen! Mora kommer på besök och Matt Marcinew gör debut i den blå-gula tröjan. Det är en taggad Matt som ser framemot att äntra Scaniarinkens is!


Södertälje - Mora, nedsläpp 15:00

Förra fredagen blev det officiellt att Matt Marcinew ansluter till SSK från HPK i finska högstaserien SM-liiga. Efter en tuff säsong behövde den kanadensiske centern ett miljöombyte samtidigt som sportchef Samuelsson var på jakt efter förstärkningar. I eftermiddag gör han debut i SSK-tröjan som center mellan Gustav Willman Borvik och Simon Norberg.

Han har bytt Finland mot Sverige, ett byte som verkar falla honom i smaken så här långt i alla fall.

– Det är mycket trevligare här än i Finland, skrattar han.

– Staden är trevligare, det är lite större här än det var där jag var och spelade i Finland. Sen gillar jag verkligen Stockholm också, vacker stad. Så här långt har jag bara positiva saker att säga om min nya hemstad.

Hur kommer det sig att det blev Södertälje och SSK?

– Jag visste att det skulle kunna vara en bra möjlighet för mig att få visa vad jag verkligen kan och att få spela mycket. Jag har bara hört bra saker om klubben och vet att det finns en lång fin hockeytradition i staden också. Laget har haft det lite tufft den här säsongen och jag vill komma in och göra skillnad, hjälpa laget vinna matcher igen. Det känns som att vi är på rätt väg om man kikar på de senaste matcherna. Jag hoppas verkligen att ska vinna dagens match också.

Som spelare på isen då, vad kan vi förvänta oss av Matt?

– Jag kan spela både forward och center men här i SSK kommer jag gå som center, jag gillar det bättre också så det passar bra. Jag vill utnyttja min skridskoåkning till att ta puckar på mål. Vara en länk i powerplay och vinna tekningar för att sätta laget i så bra lägen som möjligt. Det skulle jag säga är mina styrkor, komma in med lite mer offensiv i laget.

Första intrycken av nya lagmaraterna?

– Det är grymma killar, jag har verkligen bara bra saker att säga om dem. Hela organisationen har verkligen välkomnat mig med öppna armar, verkligen tacksam för det. Det är inte alltid helt enkelt att komma någonstans mitt i en säsong så jag har haft tur med mina nya lagkamrater helt klart. Alla har hjälpt mig och haft bra tålamod också, sett till att jag verkligen ska få tid till att komma in i allt nytt. Jag ser framemot att komma in i laget och vara med och bidra också.

Matt kommer in med ny energi i gruppen, vad kommer bli nycklarna för att lyckas framöver?

– Jag tror verkligen att det främst handlar om att vi måste hålla ihop nu. Senaste matcherna tycker jag man ser det på isen också. En viktig sak är att vi måste spela lite smartare, vi kan inte fortsätta med turnovers i egen zon. Vi måste hålla oss på rätt sida. Nu har inte jag varit med och spelat än men det vi pratat mycket om och som man sett tidigare matcher är att vi gett bort lägen till våra motståndare i egen zon till exempel, det jobbar vi för att minimera och det kommer göra att vi vinner fler matcher också. Senaste matcherna har vi blivit bättre på att ta pucken till offensiv zon och faktiskt få puckarna på mål, vilket man ser på målskyttet också. Förhoppningsvis kan vi hålla i det även idag.

Första matchen för Matt redan i eftermiddag, premiär på hemmaplan hur är det med matchnerverna?

– Jag är taggad men inte nervös. Jag har varit med så pass länge att jag lärt mig att inte bli för nervös inför sådant här. Däremot är jag väldigt laddad och ser verkligen framemot att få äntra isen inför hemmafansen. Jag ska njuta av stunden och känna tilltro till att jag kan det är och sedan göra mitt bästa. Om man litar på processen så kommer resultaten komma. Jag är sjukt taggad.

– Jag har inte så många saker för mig nu för tiden inför match. Jag försöker fokusera på att få i mig bra mat och sova mina timmar. Jag ser till att komma förberedd när vi samlas inför matchen och sen gäller det att inte övertänka utan bara gå ut och köra.

Biljetter

Har du inte säkrat din plats till kvällen än är det hör tid att göra det nu, det finns fina biljetterbjudanden att ta del av! Klicka här för att komma till biljettsidan!

Shoppen på stan

Nu och fram till jul hittar ni SSK-shoppen på Saltsjögatan 1 i centrala Södertälje. Kom in och spana in det nya sortimentet, handla julklappar eller bara ta en kaffe och snacka hockey.

Öppet lördag 10-15 samt södnag 11-15 den här veckan.