Fyra SSK-spelare uttagna till JVM

27 juli 2022 09:26

Albert Sjöberg, Ludvig Jansson, Leon Wallner och Alex Ciernik är alla uttagna till sommarens JVM-turnering, dessvärre missar Ciernik turneringen pga. covid-regler men vi vill passa på att gratulera samtliga och önska Abbe, Ludde och Wallner stort lycka till!


Fyra SSKare uttagna till JVM

– Det är riktigt roligt att vi har spelare som blir uttagna till JVM, det visar på att vi har en bra verksamhet och duktiga ledare som utvecklar spelare. Dem kommer missa en del av försäsongen men det ger också oss chansen och lyfta upp juniorer och få se dem i a-lagsmiljö vilket är otroligt positivt, säger Magnus Bogren.

Andreas Lindbäck är J20 headcoach och har tränat samtliga av de uttagna SSK-spelarna.

– Om vi börjar med Albert Sjöberg så har han fått jobba hårt för att bli den spelaren han är idag. Han var inte dressad i a-lagets premiär förra året utan gick från att spela J20 - till att sen vara en av SSK:s bästa forward när säsongen summerades.

– Ludde Jansson har haft en hektisk sommar och blev för bara ett par veckor sedan draftad av Florida. Han har haft otur och missade J18 VM pga. Covid, han är så otroligt värd denna upplevelse.

– Leon Wallner har såklart varit bofast i det österrikiska junior-landslagen sedan tidig ålder. Det är en kille som kan spela både center och ytterforward. En väldigt smart spelare som förmodligen får kriga mycket utan puck i Österrike.

– Sen har vi även Alex Ciernik som blev uttagen till det slovakiska landslaget - men som tråkigt nog kommer missa JVM pga covidregler. Mycket tråkigt för Alex, men positivt för SSK-publiken som får se honom här på försäsongen. Alex kan dessutom spela JVM ytterligare två gånger efter kommande turnering så förhoppningsvis får han fler chanser.

Avslutningsvis, tre av fyra har blivit landslagsmän i vår miljö vilket vi är mycket stolta över. Vi önskar dem ett stort lycka till, säger Lindbäck.