NEDSLÄPP: Storpublik väntar mot AIK: ”Gäller att njuta av hemmatrycket”

26 december 2017 13:45

Mellandagshockey och länsderby mot AIK – med storpublik på läktaren. Då gäller det att hitta rätt anspänningsnivå för spelarna.

– Tänd men inte spänd, säger huvudtränare Ulf Lundberg.


Mellandagsmatchen - boka biljett till SSK-AIK 27/12 redan nu!

Det är upp mot 4 500 biljetter sålda i förköp och det väntas därmed storpublik i ”hemvändarmatchen” SSK-AIK. Lagen har tidigare tagit varsin seger i lagens möten denna säsong, båda på bortaplan. AIK kommer stärkta med två raka segrar från förra veckan. Men även SSK tog ju en seger inför julledigheten då man tog hem ett dramatiskt straffavgörande mot Tingsryd förra onsdagen. En viktig och skön seger för laget som spelat in något mindre poäng senaste tiden.

– Ja, speciellt eftersom vi vinner målchanserna, alltså de kvalificerade målchanserna, så rejält. Starkt att vända runt trots att de på något underligt sätt sätter oss i brygga lite grann. Det är starkt och visar på moral och karaktär i laget, säger Ulf Lundberg.

Laget var lediga fredag till söndag men körde igång och tränade redan i går på juldagen.

– Jag tycker det ser bra ut. Nog för att pucken hoppade och studsade lite i går på juldagsträningen, men det var inte så farligt ändå. Det var bra tryck och faktiskt ännu bättre i dag så det känns spännande inför morgondagen, säger Ulf Lundberg.

Markus Persson missade tisdagens träning på grund av sjukdom men i övrigt är alla spelare tillgängliga. Dessutom blir det debut för 17-årige talangen Samuel Fagemo som lånats in från Frölundas organisation för tre matcher.

–Fagge är en väldigt lovande spelare med bra skott och bra driv. Han är även otroligt seriös vid sidan om och noggrann. Det blir en bra injektion i gruppen under en begränsad period, säger Ulf Lundberg.

Det har ju blivit allt vanligare med lån i hockeyallsvenskan. Hur ser du på det generellt?

– Det är en balansgång mellan grupprocess kontra vad man kan få in och hur det påverkar. Bakom kulisserna i alla klubbar pågår ju hela tiden tanken om hur man optimerar laget, men vi har ju varit ganska restriktiva här i klubben med det och den hållningen tycker jag är bra. Men ibland kan det behövas en injektion, säger Ulf Lundberg.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Fagemo kommer att spela med tröjnummer 12 under tiden sin tid i Södertälje och ser fram emot att spela för SSK i Scaniarinken.

– Det är kul att vara här. Jag ska gå in och spela mitt spel med högt självförtroende och bara köra på. Det blir ju lite skillnad från J20 så det kommer bli sjukt mäktigt och jätteroligt, säger han själv till SSK-TV.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Samuel Fagemo här!

Derby med storpublik ger också tränarna en speciell utmaning att förbereda laget för en lagom anspänningsnivå och utnyttja atmosfären i arenan på ett positivt sätt.

– Tänd men inte spänd. Det gäller att hitta rätt nivå där och njuta av det hemmatryck som jag är helt säker på att vi kommer ha. Vi måste förmedla att det är få förunnat att få spela i den här miljön i ett derby. Det gäller att få fram den där glädjen och påminna spelarna om att, wow, det här är man inte med om så många gånger, säger Ulf Lundberg.

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-AIK, omgång 29, Hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 27/12 19.00

HÅLL KOLL PÅ: Nicklas Heinerö. Missade två matcher på grund av skada men i comebacken mot Tingsryd förra veckan stod han för två mål, bland annat avgörande straffen, och har nu klättrat till tredje plats i interna poängligan.

SE ÄVEN: Hög dramatik när SSK vann straffrysare - "Jävligt skönt"

SE ÄVEN: Höglund tillbaka i full träning - "Otroligt spelsugen"

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Mellandagsmatchen - boka biljett till SSK-AIK 27/12 redan nu!