"Det handlar om att både njuta av stunden och att våga släppa loss"
Publicerad: 2023-03-04
Det är dags för returmöte och chans till revansch när Skellefteå gästar oss i Scaniarinken i eftermiddag. Match 2:3 i Play Off 2 ska spelas och det krävs vinst för att vi ska ta matchserien till en tredje avgörande imorgon.

Södertälje vs Skellefteå, nedsläpp 17:00 Scaniarinken

Det är nu allt ska avgöras. En lång säsong har passerat och i eftermiddag är det helt plötsligt vinna eller försvinna som gäller. För att ta sig vidare till SDHL-kval krävs det att vi vinner matchen mot Skellefteå i eftermiddag. Vi föll senast i onsdag men det krävdes övertid för att skilja lagen åt och vi vann senast för bara ett par veckor sedan så det är ingen omöjlig uppgift.

Huvudtränare Robban Johansson tänker så här kring dagens utmaning.

– Återigen så gäller det för oss nu att prestera vår bästa hockey. Vi har haft jämna och målsnåla matcher mot Skellefteå hittills och vi räknar med samma scenario imorgon när vi möts på nytt. Det gäller att vi är bestämda från start och vinner lösa puckar, kamperna över banan och vinna sina ytor. Sen handlar det också om att njuta av stunden och våga släppa loss. Vi har gjort några förändringar i laget som vi tror ska kunna ge oss bra förutsättningar att göra en riktigt bra prestation idag och på så sätt ge oss en avgörande match imorgon. Nu åker vi!

MÅLVAKTER

32 Emma Nichols (86 Alba Gonzalo)

BACKAR

8 Vanessa Lindström / 17 Franziska Stocker

64 Laura Leitner / 24 Adela Juzkova

14 Amanda Ingström / 38 Julia Skret

20 Ida Wicktröm

FORWARDS

22 Mindy Lindholm / 91 Pia Pren / 23 Sunna Björgvinsdottir / 19 Hunter Mosher

21 Julija Blazinsek / 12 Barbora Patockova / 23 Sunna Björgvinsdottir

9 Alva Zenito / 15 Julia Weckström / 16 Esther De Jong

28 Tilda Pettersson / 29 Kajsa Wallin / 10 Marissa Panula

Var på plats i Scaniarinken

Matchen startar 17:00 och redan 16:30 slår vi upp portarna och VIP-baren öppnar upp. Ta dig till Scaniarinken och stötta laget, vi SKA spela en tredje avgörande på söndag.

Södertälje Sportklubb