NEDSLÄPP! Inför söndagens match mot TAIF!

17 oktober 2020 15:23

Ny match redan imorgon när vi tar oss an TAIF på hemmaplan. Nichlas Falk vill se bättring i spelet och mer energi på banan. Shopen är öppen mellan 13-15, varmt välkomna!


Imorgon är det dags för ny match och möjlighet att revanschera sig från gårdagens plattmatch borta mot BIK. Tingsryd har öppnat säsongen starkt och vi kan räkna med en tuff match tror tränare Nichlas Falk.

  • I fredags får vi en helt okej start, de tre-fyra första bytena på isen. Men sen så får dem 1-0, ett skott och en styrning och det blev lite signifikativt för matchen, de vinner kampen framför båda målen kan man säga. Vi försöker att struktirera upp det, vi tränade på det idag. Vi måste ha spelare in och ut ur skottsektorn och det har vi inte haft i tillräcklig utsträckning. Vi hamnar jättemycket på utsidan och då är det ganska så lätt att försvara sig och särskilt mot ett lag som Karlskoga som spelar extremt vårdslöst mot sig själva. In och ut ur situationer, start och stopp. De vinner kamperna det är därför de vinner i fredags. Vi måste nånstans lära oss utav det och försöka förstå att det krävs ett jäkla jobb, det går inte varannat byte utan det måste vara 3 x 20, säger Falk.

Ett annat hett ämne (som vi helst inte talat så frekvent om) är utvisningarna som fortsätter att göra det svårt för oss under matcherna - framförallt att vi åker dit på sex man på banan.

  • Jag tror att det blir en stress-situation över hela grejen. Nu ska man också veta att domarna har ändrat direktiv, de tar för sex man på banan även fast man inte påverkar spelet. Som igår, spelet är nere i BIK-zon egentligen och våra backar byter och det blir ett missförtånd, den ena är på isen två seknunder kanske, hinner ta ett par skär men är inte en del av spelet. Det är något som de har jobbat fram tydligen att det är en bra grej att ta utvisningar för, säger Falk med en tydlig glimt i ögat.

  • Det gäller för oss att lära oss. För mig och Dennis att vara ännu tydligare vem som ska in på isen. Det gäller för spelarna att hålla koll på vem byter jag med, säger Nichlas.

Under fredagen försöker man göra ändringar i kedjor för att försöka skaka fram energi, där hoppas Falk på ändring tills imorgon.

  • Vi försöker få en form av reaktion, försöker få igång någonting. Det känns helt dött. Inte nog men att det inte är ågon publik på matchen, det är hela känslan är som att det inte är match vilket är jättekonstigt. För att få någon form av aktivitet och någonting och gå på så kanskar vi om tidigt inför den andra. Tyvärr så har vi ett pp där vi går bort oss med två man som inte ser att de kommer från utvisningsbåset och helt plötsligt är det tre noll istället för att vi kan göra två ett, berättar han.

  • Vi behöver steppa upp vårt spel, vi behöver hitta tillbaka till samma arbetsinsats där vi var förra helgen. Få lite fart i vårt spel, hoppas få se ett piggare SSK. Vinna mer närkamper än motståndarna. Vi sitter och pratat om samma saker inför samma match egentligen, skillnaden är inte större, avslutar han.

Imorgon kommer vi att få se en del ändringar i formationer som släpps två timmar innan matchstart - plus att back-klippan Andreas Hjelm är tillbaka i spel!

SHOPEN

Imorgon har vi öppet i shopen mellan 13-15! De fyra första som handlar för över 500 kr kommer dessutom att få ett presentkort från ICA Maxi Vasa Handelsplats värde 200kr.

STUDIO SSK

Imorgon kör vi igång med studio-uppsnack kl 14.35 - sänds live på vår FB-sida. Vi gästas utav Matheus Vieweg och sportchef Mikael Samuelsson, hoppas ni hänger med oss då.

STÖDBILJETTER

Vi är otroligt glada över det fina stödet ni visar oss - stödbiljetterna till morgondagens match hittar ni här!

Vinnarna av matchbiljetter till imorgon meddelas per mejl under kvällen.