Seger i rivalmötet borta mot Hammarby!
Publicerad: 2022-10-22
Under söndagskvällen spelade damerna ett rivalmöte borta mot Hammarby. Efter en tuff inledning stod laget för en stark vändning och inkasserade femte raka segern.

Period 1: 2-2 Dryga minuten in drog SSK på sig ett lagstraff för too many players. Hammarby hade mycket puck i sitt powerplay men SSK boxade ut bra och Alba Gonzalo var stabil i mål. SSK skapade sedan några målchanser men det var Hammarby som skulle göra matchens första mål. Linda Eckardt stod vid ena stolpen och fick pucken över till den före detta SSK-forwarden Silvia Bjorgvinsdottir som tryckte in ledningsmålet. 2-0 kom nio och en halv minut in i perioden via Linnea Örnqvist som satte pucken i det första krysset från den högra tekningscirkeln. SSK hade trots den tunga starten några längre anfall och med mindre än fem minuter kvar spräckte man målnollan. Pia Pren snappade upp en puck framför mål och satte reduceringsmålet genom en kylig dragning. SSK hade flera lägen att kvittera kort därpå, bland annat hade Sunna Bjorgvinsdottir ett skottläge i slottet men Olsson Holterud i Hammarby räddade avslutet. Dock kom kvitteringen till slut med mindre än två minuter kvar, målskytten Pia Pren fick ett friläge, hon lyckades få ner målvakten och lade retfullt in pucken längs med isen. Det blev periodens sista mål.

Period 2: 0-0 Efter en svängig start på perioden fick Pia Pren ett nytt friläge men forwarden tappade tyvärr pucken när hon skulle försöka dra målvakten. Kort efter drabbades SSK av periodens första utvisning men man klarade av det utan några större bekymmer. Det var även nära att Pia Pren lyckades frispelade Hunter Mosher men kanadensaren lyckade inte riktigt med mottagningen. Det blev jämn och mållös period. SSK fick ett powerplay med drygt tre minuter kvar men lyckades inte hitta nät trots att man hade mycket i anfallszon. Under periodens slutminut drog Hammarby på sig ytterligare en utvisning.

Period 3: 0-2 SSK utnyttjade powerplayspelet man inledde med. Pia Pren hittade bladet på Hunter Mosher som styrde in ledningsmålet och vändningen var fullbordad! Spelet var fortsatt jämnt och fem minuter in fick Hammarby ett jätteläge i slottet men Gonzalo svarade med en flashig plockhandsräddning. Hammarby skapade mer desto längre perioden led och med nio minuter kvar av matchen valde SSK att utnyttja sin timeout. Med dryga sex minuter kvar var det dags för SSK att spela powerplay igen men man lyckades inte förvalta möjligheten. Istället drog man på sig en utvisning med 3:33 kvar. SSK spelade bra i boxplay och Laura Leitner var stark på pucken nere i Hammarbys zon och slet till sig en utvisning med två och en halv minut kvar. Med mindre än en minut kvar av matchen och 30 sekunder kvar på hemmalagets utvisning valde Hammarby att utnyttja sin timeout. Hammarby tog ut målvakten med tio sekunder kvar och åtta sekunder senare prickade Beatrice Hjälm in 4-2 från egen zon och avgjorde matchen!

Nästa match för damerna är den 30 oktober borta mot AIKs utvecklingslag.

Mål: 1-0, 06:28, Silvia Bjorgvinsdottir (Linda Eckardt, Sigrid Jason). 2-0, 09:29, Linnea Örnqvist (Linn Hansén, Felicia Åberg). 2-1, 15:49, Pia Pren (Hunter Mosher, Beatrice Hjälm). 2-2, 18:38, Pia Pren. 2-3, 41:07, Hunter Mosher (Pia Pren). 2-4, 59:58, Beatrice Hjälm (Hunter Mosher).

Skott: 31-31 (10-10, 17-14, 4-7).

Utvisningsminuter: 8-8.

Publik: 43 åskådare.