Knapp förlust på Hovet

29 december 2021 21:16

Den första matchen av två går till AIK. Redan imorgon finns det möjlighet till revansch i årets sista match hemma i Templet.


AIK - SSK 4-3

Det vankades derby på Hovet ikväll och som vanligt är det heta känslor, överallt, när SSK och AIK möts. Ikväll ville man bryta mönster och se desperation i spelet. Jörgen Bemström pratade inför matchen om att jobba byte för byte och skapa oss en bra start i matchen och i den första perioden så lyckas man med just det.

En liten rockad i kedjorna inför kvällens fight. Nikola Pasic fick ta plats i förstakedjan med Marcinew och Umicevic och man såg tidigt att det kan bli en fin formation när de spelat ihop sig lite. Matchens första mål kom kanske inte från någon utpräglad målskytt men från en hårt jobbande back. Henrik Malmström lassar på ett ordentligt skott från blå och med rejäl skymning framför Khomchenko så går pucken i mål. Ledning 0-1 efter 5:11. Viktigt med en bra start på matchen. 12:56 var det dock hemmalaget som med en man mer i väntan på utvisning lyckas kvittera. 1-1 och ett resultat som står sig in pausvila.

Om vi pratade om en god start på den första så var det långt ifrån det i den andra. I stället blir det lite utav en chockstart när AIK gör två snabba mål och går ifrån till 3-1. Vi blir stillastående framför egen kasse och bjuder på lägen. Det man pratat om att inte göra. En timeout senare får man stopp på blödningen och symboliskt är det Dragan Umicevic som är stark och vinner sin kamp vid sargen för att sedan sätta reduceringspucken. Viktigt att komma ikapp. Men 3-2 blir 4-2 i periodens slutminut när vi åter slarvar i defensiven efter ett långt byte. 4-2 inför sista.

Något annat som varit högt upp på agendan är att tränarna vill se mer desperation matcherna igenom och det var något som steppades upp i den tredje. I den tredje är det också första gången som vi får möjligheten i PP efter att SSK-bekantingen Lucas Carlsson åker ut två minuter för en hakning. I powerplay känner vi sedan igen vår #18. Ett blytungt skott från backplats med bra trafik framför kassen gjorde att matchen plötsligt levd igen. 4-3 med knappt 15 minuter kvar att spela. Vi ska få chansen ytterligare och i läget vi befinner oss i nu är det knappast någon tröst men det är återigen nära och powerplay känns betydligt vassare än senaste matcherna. Pasic, Dragan och Marcinew är inblandade i mycket offensivt och Pasic är ytterst nära att hitta nätet men får inte upp pucken tillräckligt. Matchen slutar 4-3 men vi har chans på revansch redan imorgon 19:00 när AIK gästar oss i Templet. Biljetter till den matchen hittar ni här.