Mr SSK - Robert "Robban" Carlsson!
Publicerad: 2020-12-12
Vi närmar oss slutet på denna magiska Retrovecka även om matchen i SM-guldtröjan inte spelats än (men den som väntar på något gott…). Däremot kan vi ju inte bjuda upp till Retrovecka utan att uppmärksamma MR SSK - # 14 Robert ”Robban” Carlsson.

MR SSK - ROBERT "ROBBAN" CARLSSON

Vi närmar oss slutet på denna magiska Retrovecka även om matchen i SM-guldtröjan inte spelats än (men den som väntar på något gott…). Däremot kan vi ju inte bjuda upp till Retrovecka utan att uppmärksamma MR SSK - # 14 Robert ”Robban” Carlsson. Han som för så många är starkt förknippad med klubben. Han som gjort 18 säsonger – 883 matcher för den finaste av klubbar. Förutom en kort sejour på annan ort så var Robban sin moderklubb trogen, Södertälje Sportklubb.

Robban har gett oss många minnesvärda stunder och många kan nog vara med och intyga att han var fruktad hos motståndarna, men hur skulle man beskriva Robban för någon som inte riktigt hängt med på hans resa under alla dessa år SSK? Robban är en otroligt tuff och väldigt laglojal spelare. Otaliga är de motståndarbackar som fruktat denna hårdföra och oömma SSK:are. Vem minns inte tacklingen på Färjestads stjärnback Jonas Frögren så att plexiglaset i Scaniarinken på riktigt e x p l o d e r a d e?!

Han har genom sin lojalitet för klubben varit en viktig spelare och en viktig person i SSK:s historia. Jacob Dahlström var 19-år gammal när han spelade sin första säsong ihop med Robban Carlsson.

– Robban är en ikon i SSK, ovanligt att en spelare stannar så länge i en klubb som han faktiskt gjort. För mig är han och kommer alltid vara en idol och en förebild, som alltid var en fin lagkamrat och som tog hand om alla i laget, berättar Jacob.

Några av de mest utmärkande studerna i Robbans SSK-karriär är bland annat säsongen 04/05 när han var med i laget som tog sig till slutspel och slog ut LHC. Ett på många sätt minnesvärt år där Elitserien fylldes av NHL-stjärnor och för oss SSK:are minns vi kanske mest av den kvällen i Scaniarinken när vi besegrade ärkerivalen Linköping i kvartsfinalen hemma i Scaniarinken. Det var sanneligen en magsik kväll och det är nog för många SSK:are en av de häftigare kvällarna i modern tid. Att taket på Scaniarinken inte lyfte den kvällen är en gåta. Robban var även en viktig kugge i laget som vann HockeyAllsvenskan säsongen 06/07, där Robban stod för 50 poäng i grundserien för att sedan vara med och vara med och ta tillbaka laget till Elitserien i en rafflande kvalserie.

Minnena är många och med sina 883 matcher i klubben är en han en de mest betydelsefulla spelarna genom tiderna. MR SSK, Robban Carlsson.

Sara Jonsson