Matchens profil: Henrik Malmström

27 december 2021 11:46

Inför kvällens fight är det Henke Malmström som fått svara på ett gäng frågor. Han berättar bland annat om vilken idol han gärna bytt liv med för en dag och sitt häftigaste hockeyminne i Templet!


Matchens profil!

Namn: Henrik Malmström

Ålder: 23 år

Familj: Sambo Ida och vår hund Sam. Mamma, pappa och lillasyster

Bor: Södertälje

Moderklubb: Linköping HC

Drömyrke vid sidan av hockeyn?

– Där måste jag säga säpo, tror det är spänningen som lockar. Hade varit häftigt att få vara med där det händer.

Gör du helst en ledig dag?

– En ledig dag så tar jag gärna en promenad i naturen med min hund, frisk luft för att koppla bort hockeyn lite tycker jag är bra för att få lite återhämtning. Sen brukar det bli en hel del plugg också.

Två saker som är heliga för dig på matchdag?

– En stadig lunch och vara tidigt i hallen. Jag gillar att vara i tid inför match för att hitta lugnet och inte behöva stressa. Sen tar jag gärna en promenad med hunden också.

Vilka spelare hade du tagit ut i din drömfemma?

– Pontus Hagman som står i Enköping idag, det är en av mina närmsta vänner sedan hockeygymnasiet. Sen är jag gärna med så klart och spelar back tillsammans med en av mina andra bästa kompisar Oliver Rosell. Han har lagt av idag men spelade med mig i gymnasiet, han har även spelat i AIK och Enköping bland annat. Sen får det bli en gammal ungdomstränare som heter Stefan Jacobsson, han var diuktig. Sen kryddar jag med Foppa och Sudden också.

Du får byta liv för en dag, med vem och vad hade du gjort?

– Jag hade bytt liv med min favoritartist Lars Winnerbäck. Han verkar leva ett trevligt liv så jag hade bara njutit av det. Lirat lite gitarr och sjungit lite. Jag hade velat se vad han har för sig en vanlig dag.

Häftigaste hockeyminne?

– Det är nog en av mina första matcher med SSK, vi spelade hemma i Templet hösten 2017. Det var en gratismatch och jag fick göra mitt första mål och morsan, farsan och syrran var på plats. Det var riktigt häftigt minne, vi vann matchen också. Kommer nog alltid minnas den kvällen.

Vilken barnslig sak tycker du fortfarande om?

– Julkalendern. Sett det mesta av årets men förra årets var ännu bättre.

Du startar en restaurang, vad serverar du?

– Vad som helst bara inte jag står i köket, jag gillar mat men tycker kanske inte att det är så kul att laga. Jag hade nog slängt in svärfar i köket, han är duktig på mat. Men det hade nog blivit någon typ av köttrestaurang.

Jobbigaste spelaren att möta i HA?

– Det är riktigt svårt, det finns många som är duktiga. Jag tycker att Alexander Wiklund i löven är bra. Han är hård, tuff och duktig. Det är en ärlig spelare också så han är både kul och jobbig att möta.

Jobbigaste bortamatchen?

– Det är Kristianstad. Det är långt som tusan och så spelar de bra nu också. Ingen höjdarmatch.

Säg någonting du är fullkomligt usel på?

– Jag har riktigt dåligt lokalsinne. GPS:en är uppe alldeles för ofta, använder den till och med en hel del här i stan också även fast jag bott här i fyra år.

Dold talang?

– Jag är ganska duktig i skolan och pluggar vid sidan av hockeyn. Läser en kandidat i ekonomi.

Vem är…

..den största slarvern? – Sjöberg! Det har väl alla sagt va? Jag har platsen bredvid honom i den civila delen och det händer ju absolut att det hänger en jacka på min plats. Det är inte så jäkla noga för honom känns det som, kaos helt enkelt.

...svärmorsdrömmen? – Vi har många men Felix är en sån kille som är ödmjuk, snäll och lung. Han är väldigt mån om alla och känns som en svärmorsdröm.

..sämst förlorare? – Det finns många griniga men Ralle kan ju sur länge alltså så därför får han den nu. Han kan komma efter två dagar och fortfarande vara grinig.

..mest morgontrött? – Det är ett par gubbar där också. Det är många som är trötta innan de fått i sig första koppen kaffe i hallen. Typ Ullman är en sådan. Han ser helt förstörd ut när han kommer men sen får han i sig första koppen och d¨å blir han människa igen. Jag sitter bredvid honom så jag upplever det på nära håll ganska ofta.

Biljetter

Biljetter till kvällens match och torsdagens match mot AIK hittar ni här! Tänk på att det finns färre biljetter att tillgå i och med de nya restriktionerna så se till att boka din plats i tid!