En poäng i Uppsala efter nytt mål av Meyer – SSK föll på straffar mot Almtuna
Publicerad: 2018-11-04
Det blev ingen fjärde raka seger innan uppehållet för SSK, men väl en poäng i Uppsala mot Almtuna på söndagskvällen sedan Nicolai Meyer gjort sitt elfte mål för säsongen.

Säkra biljett till SSK-Västervik söndag 18/11 kl 15.00 redan nu!

Nicklas Grossman var tillbaka i laget och stärkte upp den något vingklippta backsidan i SSK när laget åkte till Uppsala för möte med Almtuna på söndagen. Almtuna hade varit spellediga större delen av veckan medan SSK varit inne i en intensiv matchperiod med tre matcher på fem dagar.

Det var också Almtuna som skulle ta ledningen i matchen. Lucas Sandström snappat upp en retur från Sahlin och skickade in 1-0 till Almtuna efter sex minuters spel. SSK var dock inte ofarliga och hade bud på mål flera gånger om men fick gå till periodvila i underläge.

Nytt mål av poängkungen

I andra perioden tog SSK även över spelet och vaskade fram flera chanser. Bland annat hade Marcus Oskarsson ett skott i stolpen och Lindsay Sparks stod för en fin prestation när han tunnlade en Almtunaback och sedan sköt ett skott som Arvid Ljung dock klarade.

Ljung fick dock kapitulera när firma Dyk-Meyer slog till i femtonde minuten. Dyk stod för passningen och Meyer gjorde sitt elfte mål för säsongen och det var kvitterat inför tredje perioden.

Straffar fick avgöra

SSK fortsatte vaska fram chanser även i tredje och bland annat hade Dyk av farligt läge att avgöra. Men tredje perioden blev mållös och förlängning och sedermera straffar krävdes för ett avgörande.

Där blev Alexander Bjurström matchhjälte för Almtuna då han var den ende straffskytten som fick pucken i nät. En poäng i Uppsala blev det för SSK som nu får ladda om med speluppehåll ända till nästa onsdag, på en stabil sjundeplats i tabellen med bara två poäng upp till tredjeplatsen. Nästa hemmamatch spelas söndag 18 november mot Västervik.

MATCHFAKTA: Almtuna-SSK

Slutresultat: 2-1 SO (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Lucas Sandström (Svensson), 1-1 Nicaolai Meyer (Dyk), 2-1 Alexander Bjurström (PS GWG)

Skottstatistik: 29-27

Utvisningsminuter: 12-10