Damerna vände och vann borta mot Haninge!
Publicerad: 2022-10-17
Efter att ha tagit sex av sex möjliga poäng de inledande två omgångarna väntade Haninge på bortaplan för damerna. Efter en resultatmässigt tung första period visade laget ändå en stark moral och fick till slut med sig tre poäng hem till Kringelstaden!

Period 1: 2-0 SSK förde matchen inledningsvis och skapade en hel del målchanser utan att få in pucken, bland annat hade Pia Pren ett jätteläge i slottet men avslutet gick utanför. Haninge skulle dock ta ledningen i matchen och släkten är värst, eller vad säger man? Före detta SSK-spelarna Denice Håkansson och Kira Kulakova är inblandade i ledningsmålet, Håkansson befann sig bakom mål och hittade fram till Kulakova vid bortre stolpen. Mindre än två minuter senare utökade Haninge ledningen genom Iveta Koka. Trots den kallduschen lyckades SSK komma till några längre anfall efter 2-0 målet men man lyckades inte få in pucken bakom Molly Wigerman.

Period 2: 0-2 SSK hade mycket puck inledningsvis men Haninge försvarade sig bra. Ungefär sju minuter in spräcktes dock nollan i powerplay, Hunter Mosher hittade Pia Pren som tryckte in reduceringen. Bara en och en halv minut senare fann Barbora Patockova forwarden Kajsa Wallin vid den högra stolpen och kvitteringen var ett faktum. Med fem och en halv minut kvar drog SSK på sig sin första utvisning i matchen. Södertälje klarade av utvisningen och var även otroligt nära att ta ledningeni boxplay via en två mot etta, Pia Pren fick öppet mål men det ser ut som att hon lyckades träffa målvaktens klubbskaft.

Period 3: 0-3 Hemmalaget kom ut starkt och fick ett friläge i periodens inledande minuter. SSK tog dock tag i taktpinnen rätt snabbt och fick lite tryck. Tre minuter och tjugo sekunder in fullbordades vändningen, Pia Pren hittade Hunter Mosher i slottet som satte dit 3-2 pucken med ett distinkt avslut! Med tretton minuter kvar av matchen utökade damerna ledningen, Hunter Mosher fick en ny drömpassning in i skottsektorn, den här gången en sidledspassning från Esther De Jong, och kanadensaren var effektiv även den här gången. SSK fortsatte att trycka på och med drygt elva minuter kvar valde Haninge att utnyttja sin timeout. SSK var nära ett femte mål flera gånger om men lyckades inte få in pucken. Med 1:20 kvar tog Haninge ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp och då skulle det femte målet komma när Sunna Bjorgvinsdottir rakade in pucken från egen zon. SSK höll sedan undan och vann med 5-2!

Damernas nästa match är på tisdag den 18 oktober hemma mot Almtuna, klockan, 19:00, fri entré!

Mål: 1-0, 12:08, Kira Kulakova (Denice Håkansson). 2-0, 13:48, Iveta Koka (Katrine Westmark). 2-1, 27:56, Pia Pren (Hunter Mosher, Adela Juzkova). 2-2, 29:30, Kajsa Wallin (Barbora Patockova). 2-3, 43:21, Hunter Mosher (Pia Pren). 2-4, 47:03, Hunter Mosher (Esther De Jong, Pia Pren). 2-5, 59:13, Sunna Bjorgvinsdottir.

Skott: 22-52 (12-16, 4-16, 6-20).

Utvisningsminuter: 2-2

Publik: 42 åskådare