NEDSLÄPP! Inför SSK-Mora

13 oktober 2020 17:03

Imorgon är det dags för omgång sex när vi tar emot Mora på hemmaplan! Vi har sålt ca 300 stödbiljetter till morgondagens fight - stort tack till alla som fortsätter stötta. Dessutom har vi öppet i shopen mellan 16-19, välkommen in och handla säsongens nyheter!


Imorgon är det äntligen dags för match igen hemma i Scaniarinken – även om vi fortfarande verkligen saknar er på läktarna! Vi är så glada och tacksamma att ni fortsätter att stötta oss genom att köpa stödbiljetter! Inför morgondagens match har vi hittills sålt ca 300 stödbiljetter - du hittar biljettsidan HÄR! Mora kommer på besök och Nichlas Falk hoppas kunna ta med sig mycket positivt från helgens roadtrip.

  • Tycker vi gör två bra matcher mot både Västervik och Kristianstad. Vi är nöjda med arbetsinsatsen och arbetsmoralen. Tycker att vi åker mycket mer skridskor än både Västervik och Kristianstad och då är det två lag som lever mycket på just sin skridskoåkning men vi svarar upp bra. Matchen mot VIK tycker jag att vi borde vinna men vi är inte tillräckligt effektiva tyvärr, säger Nichlas.

Det var en skön islossning på isen i söndags när vi fick in hela 6 puckar bakom Kristianstads keeper.

  • Det var skönt att vi äntligen fick lite utdelning på våra chanser. Målen som vi gör är vi också framför målet. Vi skapar trafik när vi tar in pucken mot mål, det är inte bara backskott utan vi ger oss in framför. Vi är först på puckarna som trillar ut framför mål och det är där vi måste vara, vi måste sticka in näsan i alla heta situationer, säger han.

Fyra av sex poäng men bara ett insläppt mål (plus ett under straffläggning) är också det något som vi tar med oss in i framtida matcher.

  • Jättebra att vi inte släpper in så många bakåt såklart. Man ser tydligt att när försvarsspelet kuggar i när vi spelar fem mot fem och när vi tar våra positioner ute på isen och inte åker runt och seglar utan när vi håller position och håller reda på rätt gubbe så är vi tajta bakåt, säger Nichlas.

Offensiven och powerplay har vi inte riktigt fått att stämma under de första matcherna därför var det extra skönt att vi lyckades göra sex mål på bortaplan i söndags.

  • Det är inga hemligheter när det kommer till powerplay egentligen. Det gäller för oss att få in puckarna på mål och hålla ett högt pucktempo, vi måste flytta deras box. När vi gör det blir det svårt för dem att orientera sig. Kommer pucken på någons skridskor istället för på bladet dras farten ner direkt. Högt och bra tempo, vi måste ha kvalitet i det vi gör, säger han.

Imorgon är det alltså Mora som står för motståndet och vi ska hålla i känslan från helgen.

  • Vi har ju sett nu de här två matcherna vad som är framgångsrikt. Aktiviteten, vi har haft bra drag i laget. Inget finlir utan det är det grova jobbet som ska läggas ner först och det ska vi spinna vidare på imorgon. Angående Mora så vet vi att det kommer bli en tuff match, de har startat bar men vi har scoutat hur de spelar och har rätt bra koll på dem., avslutar han.

I laget är det inga förändringar utan vi ställer upp med samma manskap som sist mot Kristianstad.

Missa inte nyheterna i shopen!

Imorgon har vi öppet mellan 16-19 i shopen - välkommen in och handla säsongens nyheter!