Stark trea borta mot Västervik
Publicerad: 2023-03-03
Viktiga poäng inkasserades ikväll när vi fick med oss tre poäng efter att ha besegrat Västervik med 4-1. Nu har vi hemmaplansfördelen i egna händer inför sista två omgångarna.

Ikväll tog vi tre nya starka poäng borta mot Västervik. Mellan stolparna hittade vi en glödhet Nikita Tolopilo som även ikväll vaktade kassen, han räddade 17 av 18 skott och loggade in en urstark räddningsprocent på 94,4% vilket bådar gott inför det som komma skall. Kvällens trea var också tredje raka och kampen om tredjeplatsen lever i allra högsta grad med två poäng upp och sex poäng kvar att spela om. Det vi vet idag är att det kommer vara en fight hela vägen in i mål.

Men åter till matchen. I och med att vi har ett par spelare på frånvarolistan har Bogren & co fått komponera ihop en del nya kedjeformationer och en som hittills varit framgångsrik och visat prov på fin kemi är den med Newell, Liljewall och Golovkovs. Kedjan låg bakom både 1-0 och 3-1, blir spännande att se vad de kan uträtta framöver. Matchen blir aldrig speciellt spännande utan man kan kontrollera spelet ute på isen bra med ett tryggt och stabilt grundspel. När hemmalaget försöker trycka på mot slutet av matchen kliver Jacob Dahlström fram och visar att han är en av de snabbaste (snabbast?) spelarna i ligan och punkterar kvällen ordentligt med 4-1 i öppen kasse.

Kommande vecka väntar två tuffa utmaningar. Vi börjar borta på onsdag mot Modo för att sedan spela match 52 på fredag hemma mot Björklöven. Det kommer bli trångt och underbart på läktarna så se till att säkra din plats redan idag.

Västervik–SSK 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (9.44) Patrick Newell (Johan Ivarsson, Georgs Golovkovs).

Andra perioden: 0–2 (6.25) Alex Ciernik (Lucas Carlsson, Albert Sjöberg), 1–2 (9.36) Matteo Gennaro (Josh Winquist), 1–3 (17.48) Golovkovs (Newell).

Tredje perioden: 1–4 (18.14) Jacob Dahlström.

Skott: 18–35 (4–10, 4–16, 8–10).

Utvisningar: VIK 2x2 minuter, SSK 3x2 minuter.

Södertälje Sportklubb