Tung förlust ikväll – BIK vände och vann.
Publicerad: 2019-10-16
En första och andra period där vi dominerar matchen. Vi har en 3–1 ledning inför den sista perioden där vi tyvärr släpper in 3 mål och BIK vinner matchen.

Det började bra, ett energifyllt SSK som vågade spela ut och gå på mål. Man skapade en hel del chanser och Blomstrand kunde tidigt trycka in 1–0 efter fint förarbete av David Berg. I den andra perioden fortsätter vi att trycka på och vi hade kunnat sätta ett par puckar första 10 minuterna, Liljewall hade en puck som nästan dansade på mållinjen. Mot slutet av perioden kommer sedan utdelningen när Sebastian Walfridsson får göra sitt första mål i SSK-tröjan. I fyra mot tre kan vi se utöka ledningen i fyra mot tre efter mål av Christopher Bengtsson. I den tredje perioden kommer BIK som väntat ut med mer fart och energi och lyckas få vittring med ett 2–3 mål. Därefter drar vi på oss en onödig utvisning med för många spelare på banan, och i PP kan de kvittera. Därifrån tar det knappt en minut innan de kan trycka in 3–4 som blir matchens slutresultat.

SSK–BIK Karlskoga 3–4 (1–0, 2–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (04:06) Ludwig Blomstrand (David Berg).

Andra perioden: 1–1 (12:21) Jesper Kokkonen (Nikola Pasic, Wilhelm Westlund) spel fem mot fyra, 2–1 (16:56) Sebastian Walfridsson (Hugo Gustafsson), 3–1 (19:49) Christopher Bengtsson (David Berg, Emil Lind), spel fyra mot tre.

Tredje perioden: 3–2 (11:38) Lukas Pilö (Tor Immo), 3–3 (14:12) Jesper Kokkonen spel fem, 3–4 (15:04) Nikola Pasic (Max Wennlund).

Skott: 35–31 (11–6, 17–12, 7–13).

Utvisningar: SSK: 6 x 2 min. BIK: 5 x 2 min.

Domare: Mikael Andersson, Johan Nordlöf.

50-50 lotteriet: vinst nr: 72947, vinstsumma: 2820kr.