Telgerinken blir BST-rinken

13 februari 2017 15:19

Telgerinken har under många år varit namnet på den mindre ishallen som hör till Scaniarinkens anläggning. Nu har SSK och Södertäljeföretaget BST, Berges Schakt och transport, kommit överens om ett flerårigt namnavtal för ishallen: BST-Rinken.


Ishallen nyttjas idag främst av SSKs ungdomsverksamhet och det är också därför BST fördjupar sitt partnerskap med föreningen genom att namnge just ungdomshallen till BST-rinken. Innan nedsläpp vid onsdagens hemmamatch i Scaniarinken då SSK möter Modo sker officiell namngivningsceremoni för BST-rinken.

Jonathan Berge ekonomichef BST - Som företag har vi funnits sedan 2001 och vi har alltid brunnit för samhällets yngsta och ser namngivande av BST-rinken som ett spännande steg för att utveckla vårt engagemang för barn- och ungdomsidrott. Vi tror på den väg SSK nu arbetar med gällande breddverksamheten, och vår förhoppning är att alla barn i verksamheten ska få känna sig sedda och bekräftade utifrån sin egen personlighet och utveckling. Vi tror också på Södertälje som stad och inte minst på SSKs hela verksamhet från skridskoskolan till den yttersta elitverksamheten. Vår syn är att idrott och ett aktivt föreningsliv är viktiga beståndsdelar för ett barns hälsa därför känns också namngivningen av BST-rinken helt rätt och riktig för oss som företag.

Mats Pernhem, klubbdirektör Södertälje Sportklubb - Det känns fantastiskt roligt att vi tillsammans med BST nu fördjupar vårt samarbete ytterligare genom att sätta namnet BST-rinken på vår ungdomshall. Med det totala engagemang BST nu har i vår förening tituleras de tillsammans med Scania och CCM som våra huvudpartners, det är en mycket välkommen satsning på SSK som stärker oss idag och i framtiden. Vi genomgår just nu ett omtag och en nysatsning på ungdomssidan, vår framtidsverksamhet, där vi bland mycket annat försöker förbättra våra träningsfaciliteter och då är det givetvis väldigt bra att vi nu får den här stöttningen via ett flerårigt avtal som stabiliserar vår ekonomi över tid.