SSK dam hemmabesegrade Huddinge – kan säkra kvalplats till SDHL i sista omgången
Publicerad: 2019-02-07
SSK dam jagar seriesegern i division 1 östra och en kvalplats till SDHL. På onsdagskvällen tog man ett stort steg på vägen dit genom att besegra Huddinge hemma i Scaniarinken. Detta efter bland annat ett mål av Wilma Wäng-Germundsson som var tillbaka i SSK-tröjan på lån från Djurgården.

SE ÄVEN: Tillbaka efter långtidsskada – då stoppade hon Hammarby i seriefinalen: "Har varit en tuff resa"

SE ÄVEN: Damlaget siktar på SDHL-kval efter lyckad supervecka - "Fem jättetuffa matcher kvar"

En poäng upp på Hammarby och två matcher kvar att spela. Det var seger som gällde för SSK dam mot Huddinge hemma i Scaniarinken på torsdagskvällen. Och hemmalaget satte full fart direkt på nedsläpp pch pressade Huddinge rejält första bytena.

Efter bara 2.44 kom också 1-0 till SSK. Lagkapten Bim Schalén spelade fram Isabella Horvath som satte ledningsmålet. SSK fortsatte sedan äga det mesta av spelet resten av perioden men fick inte in någon mer puck innan periodvila.

SSK var för kvällen förstärkta av både Patricia Aphrem och Wilma Wäng-Germundsson som båda lämnade klubben inför denna säsong för spel i SDHL med Djurgården.

Hemvändande Wilma utökade ledningen

I andra perioden fick också just Wilma Wäng-Germundsson presentera sig för den gamla hemmapubliken i Scaniarinken när hon sköt 2-0 i powerplay i mitten av perioden.

Efter 17.08 utökade lagkapten Bim Schalén ledningen till 3-0 med ett kliniskt avslut i bra läge i slottet. Scahalén var minuten senare ytterst nära att även göra 4-0 när hon efter en snygg uppåkning lurade Huddingekeepern Hanna Jensen men lade pucken i stolpen.

SSK kunde dock lämna isen med en trygg 3-0-ledning inför den tredje och sista perioden.

I inledningen av den tredje perioden inledde SSK piggast återigen och laget skapade mängder av lägen men hade svårt att få hål på Hanna Jensen i Huddingekassen som spelade bra.

SSK spelade stabilt hemåt perioden igenom och släppte få chanser till Huddinge och när det väl dök upp en möjlighet gjorde duktiga Jessica Hjort i SSK-kassen sitt.

Huddinge kom aldrig riktigt när och man fick dessutom avsluta sista minuterna i numerärt underläge efter en tackling i ryggen. SSK vann grundseriens sista hemmamatch med klara 3-0 och nu väntar AIK borta nästa söndag. Då kan laget säkra kvalplatsen till SDHL.

MATCHFAKTA: SSK-Huddinge

Slutresultat: 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Isabella Horvath (Schalén), 2-0 Wilma Wäng-Germundsson (Håkansson, Horvath), 3-0 Bim Schalén (Horvath, Halldén)

Skottstatistik: 43-20

Utvisningsminuter: 6-18