"Det ska glöda mer i ögonen hos samtliga!"
Publicerad: 2023-03-19
Vi laddar om och Mattias Zackrisson blickar med hoppfulla ögon mot morgondagens match.

Mora - Södertälje, kvartsfinal 2:7 måndag 20 mars

Första ronden i kvartsfinalen till Mora. Ett tidigt ledningsmål satte hemmalaget i förarsätet och vi hade svårt att ta oss in i matchen därefter.

– Mora fick matchen precis dit de ville. Första minuterna är det helt okej, jag tycker att vi kommer ut med rätt bra energi så som vi snackat om. Sen får dem ett långt anfall på oss och kan göra 1-0. Därefter känns det som att Mora tar över kampen på isen helt. De vinner närkamper och tävlar hårdare än vad vi gör. Sen gör dem 2-0 i powerplay och då tycker jag att luften går ur oss lite. Vi kommer inte ut så som vi ska och vi vinner inga närkamper utan vi låter oss bli översköljda. Sen kommer 3-0 och 4-0 i den andra, som helt ärligt är skitmål och misstag från oss. De får göra målen alldeles för enkelt. I slutändan tycker jag att man kan säga att de gör mål på målchanser de inte ska göra mål på och missar de lägen där det ”ska ” vara mål. Det skapar en del frustration.

Vad gör man i första periodpaus för att stoppa blödningen?

– Vi är väldigt tydliga i pausvilan med hur det ser ut där ute, att det inte är så vi vill spela och uppträda. Att vi måste upp i tävlingen. Vi måste vinna närkamper och framför allt våga spela hockey. Vi måste stå upp bättre. Alla vet att vi kan väldigt mycket bättre än vad vi presterar i den första. Sen i den andra får vi två höga pucktapp där vi egentligen bara ger bort pucken och så får de göra mål i sina spelvändningar. Alla fyra målen skulle vi kunna städa bort, så är det och det känner spelarna också. Varför det blir som det blir är svårt att säga men det går inte att göra misstag i slutspel. Det funkar inte att göra som vi gör, då kommer motståndaren ta betalt för det och det fick vi se prov på igår. Mora jobbade hårdare än vad vi gjorde och stressade fram misstagen hos oss, det måste vi lära oss av. Vi pratade om det innan att hålla undan och det lyckas vi inte med. Vi pressar inte dem till misstag på samma sätt och då blir det svårt. Vi måste upp och tävla mycket mer, det ska glöda mer i ögonen hos samtliga. Det måste vara mer framåtlutat på isen imorgon.

Avslutningen på matchen blir ändå något att ta med sig från gårdagen.

– Även om Mora säkert går ner sig lite i tredje eftersom de har 4-0 så tycker jag att andra halvan av matchen är lite bättre. Vi visar att det inte ska stå 4-0 på tavlan. Mora är hetare än oss men i tredje så visar vi att vi kan stå upp. Imorgon gäller det för oss att hålla matchen tajt och inte släppa till för enkla mål, då har vi absolut chansen. Nu är det jäkligt viktigt att kunna ladda om, det står 1-0 i matcher och det är först till fyra. Det är såklart att vi ville ta första igår men nu ältar inte den mer. Vi ska lära av våra misstag och sen blicka mot nästa match som spelas redan imorgon. Första matchen är förbi och vi måste lära oss att spela mot Mora nu. Vi ska försöka komma ut med mycket högre fart och sedan förväntar vi oss att alla tävlar mycket, mycket hårdare i de små detaljerna. Att vinna lösa puckar, behålla pucken inom laget, att vinna kamper på isen så att vi får ha mer puck. Det ska vi försöka trycka i grabbarna idag. Det finns inte så mycket taktiskt att lägga om utan vi vet att vinner vi våra kamper och spelar vår hockey har vi en chans att ta en match här uppe, avslutar ”Zacke”.

Södertälje Sportklubb