Hemma
AIK
AIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Lucas Carlsson har receptet för att stoppa AIK – och trivs med nya kedjekamraten: "Han är skicklig, smart och snabb på grillorna"

2 oktober 2018 15:24

SSK följer upp den härliga segern över Almtuna i fredags med derby mot AIK på Hovet där det blir dubbel debut för nyförvärven Axel Andersson och Lindsay Sparks.


SE ÄVEN: Välkomna på hockeyfredag med klassikermöte i Scaniarinken – redan över 3000 biljetter sålda till SSK-Leksand!

SE ÄVEN: Säsongens första läktarkamp på Hovet | Bortasektionen slutsåld

Alla med säsongskort All inclusive har fribiljett till matchen på Hovet. Boka vi länk som mejlats ut!

Säkra biljett till SSK-Leksand nu - boka online här!

Publiken fick se hela tre tvåmålsskyttar i segern mot Almtuna hemma i Scaniarinken i fredags i form av heta duon Sebastian Dyk och Nicolai Meyer samt Sebastian Bengtsson som tog chansen inför hemmapubliken. I och med segern klättrade SSK upp på en åttonde plats i tabellen och både laget och tränarna var nöjda med insatsen.

– Det var en match där vi spelade konsekvent. Det är väldigt mycket vad det handlar om över 52 omgångar. Vi känner att vi inte nått upp till den nivån riktigt tidigare. Sedan är vi ruggigt ödmjuka, för det gäller att göra det över tid, säger Ulf Lundberg.

Sedan dess har laget tränat på och föreberett sig för veckans matcher – AIK på bortaplan på onsdag och Leksand hemma i Scaniarinken på fredag. Två av seriens storfavoriter alltså och först ut är just AIK på Hovet, ett lag som bara tappat två poäng på de fem inledande omgångarna och toppar serien.

– De har ju gått bra i inledningen så vi kan slå lite så där skönt ur underläge som vi gillar. Det viktigaste blir faktiskt att göra det där som ingår i spelidén och göra det konsekvent, byte efter byte, och inte börja fuska och hitta på något annat, säger Lundberg.

SSK-TV: Ulf Lundberg om Axel Andersson och Lindsay Sparks debuter: "Han har sett jättefin ut på träning".

AIK har några av de hetaste poänggörarna i ligan och superkedjan med Weigel, Holm och Frödén har varit riktigt vass vissa matcher. En som känner till dessa tre herrar väl är Lucas Carlsson. – De har ett bra lag, och det är inte bara en femma heller. Men vi ska göra som i alla andra matcher och åka mycket skridskor, få ner puckarna, göra mål framåt och hålla tätt bakåt, säger Forwarden som nu fått en ny kedjekamrat i kanadensaren Lindsay Sparks som debuterar på onsdagen.

SSK-TV: Lucas Carlsson om hur AIK:s superkedja ska stoppas, om formen och om nye kedjekamraten Lindsay Sparks: "Han är skicklig, smart och snabb på grillorna"

SE ÄVEN: Välkomna på hockeyfredag med klassikermöte i Scaniarinken – redan över 3000 biljetter sålda till SSK-Leksand!

Säkra biljett till SSK-Leksand nu - boka online här!

NEDSLÄPP:

VAD: AIK-SSK, omgång 5 i Hockeyallsvenskan 2018/2019

VAR: Johanneshovs isstadion, Stockholm

NÄR: Onsdag 3 oktober, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Stefan Johansson fortfarande inte spelklar efter sin operation och Ludwig Blomstrand borta två till tre veckor på grund av underkropssskadan som han ådrog sig i matchen mot Björklöven förra veckan. Unge backtalangen Axel Andersson och nye kanadensaren Lindsay Sparks är dock båda spelklara och debuterar mot AIK.

Se intervjuer med Sparks och Andersson här nedan!