Hemma
Leksand
LIF
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Åslin tillbaka i laget efter skadan – och redo att möta sin gamla klubb: "Jag är riktigt spelsugen"

25 januari 2019 12:46

SSK som har tagit poäng i nio raka matcher åker till Dalarna för att ta sig an ett pånyttfött Leksand efter tränarbytet. Med sig får laget ett stort stöd i ryggen då 300-400 SSK-supportrar väntas vara på plats i Tegera arena. Här är nedsläpp med senaste nytt inför matchen och intervjuer med Ulf Lundberg och David Åslin.


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!

SE ÄVEN: SSK-TV: Seger för SSK i derbyt efter Meyers strafftrippel - kolla in Studio SSK med analyser och intervjuer här: "Bland det häftigaste man sett"

NEDSLÄPP: Leksands IF - Södertälje SK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 40

VAR: Tegera arena, Leksand

NÄR: Lördag 26/1, kl 15.15

LÄGET I LAGET: På backsidan är fortfarande Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman borta. Marcus Karlström har varit med och tränat i grön tröja men är inte redo ännu och det är inte heller Axel Andersson. SSK ställer upp med samma lag som mot AIK förutom på en punkt. Mikael Ahlén utgick under matchen i onsdags och kommer inte till spel i Leksand. Däremot är David Åslin tillbaka i truppen efter dryga månadens frånvaro på grund av den underkroppsskada.

INFÖR MATCHEN:

Motståndarna Leksand har kommit ur sin svacka efter tränarbytet och senaste omgången blev det bortaseger mot Vita Hästen. Men SSK är ännu formstarkare och har plockat poäng i de nio senaste matcherna.

– Vi ska bygga mycket på det vi haft den senaste tiden där grundfundamenten fungerat bra. Men det handlar mycket om vad gruppen bestämmer sig för, beslutsamheten i gruppen. Senast var vi nöjda med starten, det kommer vara viktigt. Leksand kommer komma ut hårt. Det gäller att hålla kyla och tålamod, det är ju bortamatch och vi behöver inte bjuda på något, säger tränare Ulf Lundberg.

Föreningen och Supporterklubben har tillsammans storsatsat på denna bortamatch som lanserats som "årets bortaresa" och det väntas vara 300-400 SSK-fans på plats i Tegera arena.

– Det är ju precis sådan miljö spelarna vill spela i och älskar. Tittar man på långakarriärer så är det ändå inte så många matcher av den digniteten. Det kommer bli ett ruggigt drag, säger Lundberg.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg inför SSK-Leksand här!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!

Det jänns jätterbra. Ska bli kul att få komma ut och känna på pulsen. Jag är skittaggad. Det ska bli riktigt roligt, jag är spelsugen och får jag några byten ska jag visa att jag ska spela.

David Åslin som är tillbaka i truppen till Leksandsmatchen!

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med David Åslin här!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!