Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskrona
KHK

NEDSLÄPP: Christopher Liljewall vill tillbaka på vinnarspåret direkt i hemmamatchen mot KHK: "Kommer gå in med stort självförtroende"

29 januari 2019 14:10

61 poäng vardera och endast målskillnad skiljer lagen åt i tabellen. Onsdagens hemmamatch mot Karlskrona blir ännu en brottningsmatch för att ta ett kliv uppåt. Här är nedsläpp inför SSK-KHK i Scaniarinken i morgon där Marcus Karlström och Mikael Ahlén är tillbaka från skadelistan. Laget fick även ett sent avbräck i form av Stefan Johansson som missar matchen pga privata skäl.(UPPDATERAD: Tisdag 19:46).


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!

SE ÄVEN: SSK-TV: Seger för SSK i derbyt efter Meyers strafftrippel - kolla in Studio SSK med analyser och intervjuer här: "Bland det häftigaste man sett"

SE ÄVEN: SSK-TV: Målskytt och uttagen till landslaget – hete Hugo om att fira med fansen: "Det är magiskt"

SE ÄVEN: SSK-TV: Ludwig Blomstrand om derbysegern, felträffen bakom målet och publikstödet: "Jäkla stämning när vi kom ut på isen"

NEDSLÄPP: Södertälje - Karlskrona

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 41

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: onsdag 30/1 kl 19.00.

LÄGET I LAGET: På backsidan är fortfarande Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman borta, och inte heller Axel Andersson är redo ännu. Däremot är Marcus Karlström tillbaka på och Isac Heens från J20 är kvar i truppen. Det kom även ett semt avbräck i form av Stefan Johansson som missar matchen på grund av privata skäl, 18-årige junioren Filip Pilö ersätter. På forwardssidan är Mikael Ahlén tillbaka i truppen efter att ha missat matchen i lördags. David Åslin som var med som extraforward i lördags hamnar utanför laget mot Karlskrona.

ULF LUNDBERG INFÖR MATCHEN:

Efter nio raka matcher med poäng blev det stopp mot Leksand borta. Men Ulf Lundberg är ändå nöjd med prestationen och menar att tryggheten i spelet som gett laget framgång senaste tiden finns kvar.

– Det var en jättebra prestation. Det var värt ett bättre öde. Men det var häftigt med alla SSK:are på plats och det var en fantastisk inramning. Det var en jämn match och vi måste komma ihåg att prestationen var bra för vi har ett bra tryck i gruppen och vi spelare bra hockey. Det finns ett driv och go i laget och en känsla av att vi aldrig ger upp och krigar hela vägen in, säger tränare Ulf Lundberg.

SSK föll i och med förlusten i Leksand några placeringar i den oerhört jämna tabellen och inför onsdagens hemmamatch ligger man på en åttonde plats med 61 poäng – lika många som motståndarna Karlskrona.

– Det är ett bra lag. Det är ett lite lurigt lag att möta. Jag tycker vi bemästrade det bra här hemma sist. Men det är ett lag som har skickliga spelare som straffar bjudningar hårt. Det är balansen som är viktig, vi ska våga spela och ha mycket puck, men ta smarta beslut, säger Lundberg till SSK-TV.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!

CHRISTOPHER LILJEWALL INFÖR MATCHEN:

Kejekompisen Nicolai Meyer serverade en pass som inte gick att missa att göra mål på.

– Det vara bara att raka in den. Hade man missat där hade jag fått byta sport. Det var en jättefin passning och det är alltid roligt att göra mål, men det är inte så viktigt när vi inte får med några poäng till laget, säger målskytten i Leksand Christopher Liljewall som nu vill se bättre skärpa i avslutet.

– Vi vet att Karlskrona är ett bra lag. Vi har haft tufft mot dem på bortaplan. Vi går in med stort självförtroende mot dem i morgon och ska bygga vidare på senaste tidens spel. Förhoppningsvis kan vi göra lite fler mål framåt på chanserna vi har och en fortsatt bra defensiv, säger han.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Christopher Liljewall här där han bland annat pratar om vikten av fysträning under säsong stämningen i Scaniarinken i förra veckan match mot AIK.

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskrona onsdag 30 jan - boka biljett här!