Hemma
Södertälje
SSK
Borta
AIK
AIK

NEDSLÄPP: Rutinerade slutspelsräven Ahlén gillar slutspelshettan – "Vi har visat att oss leker man inte med"

5 mars 2019 18:25

Två omgångar återstår av serien. Men SSK bestämde sig för att skruva upp nivån och starta slutspelet redan för några matcher sedan. En som gillar det är Mikael Ahlén som efter en lite stökig säsong med flera skadeperioder nu är 100 % redo för just slutspel: "Jag tror vi kan bli livsfarliga i fortsättningen".


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-AIK nu på onsdag 6/3 kl 19.00 - köp biljett online här!

Köp böckerna Old School Hockey och få dem signerade av Eldebrink och Kneten Andersson innan AIK-matchen på onsdag!

40 % RABATT I SUPPORTERSHOPPPEN! Som vanligt håller supportershoppen öppet i samband med matchen och det är utförsäljning och 40 % rabatt på hela sortimentet.

NEDSLÄPP: SSK - AIK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 51

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 6/3 kl 19.00

UPPSNACK: [18.00 blir det Studio SSK med direktsänt uppsnack och senaste nytt inför SSK-AIK i Scaniarinken - se det här!](18.00: Studio SSK med direktsänt uppsnack och senaste nytt inför SSK-AIK i Scaniarinken)

LÄGET I LAGET: På backsidan är Nicklas Grossmann fortfarande skadad och Marcus Bohman är sedan tidigare borta för resten av säsongen. Isak Wallin är sjuk och inte tillgänglig till truppen. Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand är dock tillbaka efter att ha missat förra veckans matcher på grund av sjukdomar och går in i truppen som sjunde back respektive 13:e forward. Sebastian Bengtsson och Victor Andersson utanför laget mot AIK. I övrigt ser laget ut som i fredags.

INFÖR MATCHEN:

AIK är klara seriesegrare och förbereder sig inför den hockeyallsvenska finalen som drar igång på måndag. Målvakten Johannes Jönsson är tillbaka i Solnalaget efter lång skadefrånvaro och förväntas göra comeback mot SSK. Motståndarna har dock flera spelare på skadelistan och väntas ev även vila vissa spelare som är slitna.

SSK:s tränarstab tror dock inte att AIK slår av på takten något i de sista omgångarna.

– Jag är ganska övertygad om att de vill köra hela vägen in och jag är säker på att vi behöver göra en bra prestation och det är vad vi fokuserar på. Nu är det omgång 51. Då är det drivet och dynamiken i gruppen som är det viktigaste och att det finns en beslutsamhet i gruppen, säger tränare Ulf Lundberg.

Välkomna på SSK-AIK i Scaniarinken onsdag kl 19.00 – här är menyer och annan praktisk info!

"Han ser ju ut som en tolvåring, men han är riktigt ettrig, vältränad och stark. Han gör ett grymt jobb. Slutspelsskägg? Nej, jag är tveksam."

Mikael Ahlén om kedjekamraten Emil Bejmo.

Kolla in reprisen av Studio SSK med en längre liveintervju med Mikael Ahlén samt inslag med tränare Uffe Lundberg och lagkapten Christopher Liljewall här!

UPPSNACK: [18.00 blir det Studio SSK med direktsänt uppsnack och senaste nytt inför SSK-AIK i Scaniarinken - se det här!](18.00: Studio SSK med direktsänt uppsnack och senaste nytt inför SSK-AIK i Scaniarinken)

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-AIK nu på onsdag 6/3 kl 19.00 - köp biljett online här!