Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Beslutsamt SSK åker till Karlskoga med tre poäng i sikte – och fansen följer med för att stötta: "De är verkligen hjältar"

7 mars 2019 14:13

Onsdagskvällen gick inte som SSK tänkt sig. Men laget har långt ifrån gett upp och åker till Karlskoga för att ta tre poäng: "Vi ska göra allt för att vinna matchen och kunna stå där efteråt och känna att vi klämde ut precis allting. Sedan kan det hända saker på andra håll, som det gjorde i fjol..."


Här är de antagna till SSK:s hockeygymnasium 2019 – framtidens SSK:are välkomnades på Scaniarinkens is i samband med SSK-AIK!

NEDSLÄPP: BIK Karlskoga

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 52

VAR: Nobelhallen, Karlskoga

NÄR: Fredag 9/3 kl 19.00

LÄGET I LAGET: På backsidan är Nicklas Grossmann fortfarande skadad och Marcus Bohman är sedan tidigare borta för resten av säsongen. SSK ställer upp med samma trupp som i matchen i onsdags vilket innebär att anfallarna Sebastian Bengtsson och Victor Andersson samt målvakten Isak Wallin inte är med i laget.

INFÖR MATCHEN:

Besvikelsen var såklart stor efter förlusten mot AIK i onsdags.

– Jag tror absolut att det fanns en del spänningar och nervositet och vi var inte med från början. Vi tar inga poäng och man är enormt besviken efteråt, men det är en match kvar och det är bara tre poäng som gäller. Det är bara att släppa AIK-matchen och det är bara att fokusera på matchen i morgon, säger veteranen Stefan Gråhns som tillsammans med övriga laget laddar om och går in sista omgången med positiva minnen från förra säsongen.

– Vi var nästan ännu mer borträknade förra året och då gick vi vidare. Vi kan bara fokusera på vår match och ta tre poäng. Gör vi det då tror jag vi går till slutspel, säger han.

SSK-TV: Revanschsugen Gråhns inför BIK Karlskoga: "Bara tre poäng som gäller"

Förutsättningarna för att nå slutspel är följande:

SSK ligger på en nionde plats med lika många poäng som Västervik, men med hela elva måls sämre målskillnad. Kalrskrona återfinns på en sjunde plats med en poäng mer inspelad än SSK och Västervik. Karlskrona möter IK Pantern på hemmaplan i sista omgången på fredagskvällen och Västervik tar emot Vita Hästen på hemmaplan. För SSK:s del är det tre poäng i Nobelhallen mot BIK Karlskoga som gäller samtidigt som Västervik tappar minst ett poäng eller Karlskrona tappar minst två poäng.

– Det är väldigt likt läge från förra året och vi tar med oss att vi ska fokusera på vårat. Vi ska göra allt för att vinna matchen och kunna stå där efteråt och känna att vi klämde ut precis allting. Sedan vet vi att det är nerver, och kan hända saker på andra håll vilket det gjorde i fjol då vi hamnade på rätt sida om strecket. Det finns möjligheter i det här men grunden och basen är just beslutsamheten att vi ska göra allt för att vinna vår match, säger tränare Ulf Lundberg.

Hur mycket är spelmässigt och hur mycket är mentalt inför en sådan här match?

– Det är nästintill 100 procent mentalt. Inställning, spela ut och verkligen köra. Det är ett allt att vinna läge och det är vad vi kommer fokusera på. Vi kommer at påminna om en del små detaljer och så, men framförallt är det inställnigen och det mentala, säger Lundberg.

SSK-TV: Uffe Lundberg om fansen som åker till Karlskoga för att stötta: "De är verkligen hjältar"