Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskoga
BIK

Hellkvist: "En viktig match mot tufft motstånd"

24 oktober 2019 20:00
Björn Hellkvist i borta-båset mot AIK
Herr

MODO Hockey möter BIK Karlskoga på hemmaplan på fredag kväll. Lagen ligger bredvid varandra i tabellen. "Det är en viktig match ur många aspekter, rent tabellmässigt men även att vi ska brösta upp oss mot bra motstånd och ta chansen att befästa och bevisa för oss själva att vi är bra. Så vi ser fram emot matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kommer till spel med fem raka trepoängare i HockeyAllsvenskan och har varit starka på hemmaplan i inledningen av säsongen där laget tagit 13 av 16 möjliga poäng med en målskillnad på 25-7. Laget har även två raka hållna nollor och kommer senast från seger bortaplan mot Tingsryd.

– I 55 minuter är det vår bästa insats för året där vi möter ett bra Tingsryd men spelar i högt tempo och med bra kvalité. Vi hade ett spelövertag och skapade målchanser där vi gör fyra fina mål på bortaplan, vilket är väldigt bra. Vi var det klart spelförande laget och vann skotten med 36-10, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Linus (Lundin) har varit stabil näst intill samtliga matcher han har stått. Han har svarat för bra prestationer där tre nollor den här säsongen är en fjäder i hatten för både honom och laget. Vi gjorde inte rätt saker tidigare och under försäsongen i försvarsspelet, men har haft betydligt bättre avvägningar den senaste tiden.

"Vi är redo för en viktig match"

BIK Karlskoga har haft en bra start av HockeyAllsvenskan 2019/2020 och spelat in 25 poäng för en tredje plats i tabellen. Laget kommer senast från klara 5-1 mot Karlskrona HK på hemmaplan och har tre segrar på de fem senaste matcherna. MODO Hockey har 23 poäng inför matchen.

– Det går rykten att det är Oktoberfest och det är aldrig fel, skrattar Hellkvist och avslutar:

– Väldigt roligt att det verkar komma mycket folk då det varit lite skralt här i inledningen av serien. Men vi ska förtjäna att publiken kommer. Det är en viktig match tabellmässigt på fredag så vi är redo.

Till MODO Channel

Hyllning till Hedman inför nedsläpp

MODO Hockeys assisterande kapten Oscar Hedman spelade match 600 i MODO Hockey i den senaste matchen och det uppmärksammas givetvis inför nedsläpp på fredag där Hedman kommer att få gåvor från klubben och publikens hyllningar. Hedman blev den sjunde spelaren i klubbens historia att spela 600 eller fler matcher och på plats för att dela ut minnesmärke är klubbens meste spelare genom tiderna. Kom i tid och ta chansen att visa din uppskattning till Oscar Hedman!

Läget i MODO Hockey

Adam Tambellini har avtjänat en match av tre på sin avstängning och kommer därför inte till spel. I övrigt finns hela truppen tillgänglig.

Förköp dina biljetter på modo.ebiljett.nu