Hemma
Mora
MIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Håller MODO:s segersvit i sig?

27 oktober 2019 10:00

MODO har tagit sex (!) raka trepoängare, blir det en sjunde raka mot Västervik idag? Söndagen bjuder på full omgång och sju matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Timrå - Vita Hästen, NHK Arena
15.00 Tingsryd - Kristianstad, Nelson Garden Arena
15.00 Karlskoga - Almtuna, Nobelhallen
15.00 AIK - Västerås, Hovet
15.00 Mora - Södertälje, Jalas Arena
17.30 Västervik - MODO, Plivit Arena
17.30 Björklöven - Karlskrona, A3 Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Timrå har för första gången den här säsongen förlorat två matcher i följd. Lagets 1-3-förlust mot Björklöven följdes av en 2-3-förlust mot Kristianstad i fredags.

» Vita Hästen brottas med formen. Laget har bara en seger (efter övertid dessutom) på de fem senaste matcherna och har bara tagit en trepoängare på de åtta senaste kamperna.

» Timrå är ligans bästa lag i powerplay. Effektiviteten ligger på finfina 32,0 %. Vita Hästen är sexa i statistiken med en effektivitet på 19,5 %.

» Tingsryd har vunnit och förlorat varannan match sett över de fyra senaste omgångarna. Senast blev det en 0-4-förlust mot MODO.

» 3-2 är ett gångbart resultat för Kristianstad just nu, det är nämligen slutresultatet i de tre senaste matcherna. KIK har två raka vinster i bagaget, först 3-2 efter straffar mot Almtuna sedan 3-2 borta mot Timrå.

» Kristianstads Anton Heikkinen och Dennis Svensson har båda gjort mål i två raka matcher.

» Två lån debuterar ikväll: Max Lindholm, Karlskoga, och Filip Cederqvist, Almtuna, som lånats in från Örebro respektive Växjö är redo för spel.

» Båda lagen kommer från tajta matcher i fredags: Karlskoga 3-4-föll mot MODO medan Almtuna 5-4-vann efter straffar mot Vita Hästen.

» Almtunas Tony Mårtensson och Tobias Liljendahl har gjort poäng i fyra raka matcher.

» AIK är sist i tabellen, men har också spelat färre matcher än konkurrenterna ovanför. Senast föll laget efter straffar mot Karlskrona, och laget har bara en seger (efter övertid) på de fyra senaste matcherna.

» Västerås, som var spellediga i fredags, har tre segrar på de fyra senaste matcherna och 1-0-vann mot Vita Hästen i onsdags.

» AIK är ligans sämsta powerplay-lag med en effektivitet på 5,4 %. Västerås är elva i samma statistik med en effektivitet på 13,0 %.

» Mora förlorade med hela 1-6 mot Björklöven senast och laget har bara en seger (efter straffar) på de fem senaste matcherna.

» Dennis Bozic och Nichlas Falk har tagit över huvudansvaret i Södertälje och duon fick en smakstart med 4-1-seger mot Västervik i fredags. Därmed lämnade SSK jumboplatsen i tabellen.

» Sett över de fem senaste matcherna så är det här de två formsvagaste lagen i ligan. I de fem senaste omgångarna har Södertälje och Mora tagit fyra respektive tre poäng.

» Västervik 1-4-föll mot Södertälje senast, men hade innan dess poäng i fyra raka matcher så formen känns ändå skaplig. Nu får man dock klara sig utan Darren Nowick som är avstängd.

» MODO är i superform. Laget har tagit sex (!) raka trepoängare där man har den fina målskillnaden 26-6.

» MODO har flera spelare i fin form: målvakten Linus Lundin har hållit nollan i tre av de sex senaste matcherna, Henrik Björklund har gjort sex mål på sex matcher och Jonathan Johnson har gjort poäng i sex raka kamper.

» Björklöven toppar tabellen, har vunnit de två senaste matcherna med målskillnaden 9-2 och har bara lämnat två av tretton matcher i höst utan poäng. Formen är alltså väldigt bra.

» Karlskrona fick till ett viktigt trendbrott senast. Efter tre raka förluster med totala målskillnaden 2-14 så blev det en 3-2-vinst efter straffar mot AIK i fredags.

» Ikväll når Karlskronas Niklas Johansson sin andra milstolpe i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Han har tidigare nått 150 assist, nu spelar han sin 400:e match i ligan.