Hemma
Väsby
VSB
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! "Jag skickar Ralle på dem"

19 januari 2021 15:05

Den fyra matcher långa bortaturnén inleds redan imorgon med första anhalt i Väsby för säsongens tredje möte. Måns Lindbäck och Ludwig Blomstrand är tillbaka i spel men senaste tillskottet i truppen Lucas Nordsäter är fortfarande ett frågetecken inför morgondagens fight.


VÄSBY - SSK, onsdag 20/1 19:00

Imorgon inleds en serie av fyra matcher på bortaplan innan det åter blir dags för oss att spela hemma i Templet igen. Första stoppet blir mot Väsby. Ett Väsby som vi nollat två gånger den här säsongen och som senast sköt närmare 60 skott utan att få in en puck. Får vi se en lika dominant Fredrik Bergvik mellan stolparna imorgon igen?

Vi kommer med två tuffa matcher i bagaget mot två av topplagen, Björklöven och Timrå. Mot Björklöven vände vi underläge 0-3 och mot Timrå var vi sånär på att få in en kvitteringspuck i slutminuten men matchen slutade 4-3 fördel hemmalaget.

– Det vi behöver förbättra från de två senaste matcherna är framförallt starten. Vi har dragit på oss utvisningar och inte riktigt kommit ut spelmässigt som vi velat. Vi behöver spela rakare och få ner puckarna djupt och inte lika mycket i sidled. Vi kan inte bjuda på så mycket som vi gjort. Tycker däremot att det finns mycket positivt att ta med sig också. Vi krigar oss tillbaka in i matcherna och visar att vi är bra tränade och orkar till matchens sista minut. Sen när vi spelar mer rakt så är det bra fart ute på banan. Det bygger vi vidare på, säger Bozic.

Imorgon väntar Väsby, ett lag som vi spelat tuffa matcher mot under säsongen.

– Vi får verkligen inte underskatta motståndet. De spelar aggressivt och har ett par kedjor som är riktigt skickliga så dem blir det att hålla ett extra öga på imorgon. Sen behöver vi se till att inte fastna för mycket i deras forecheck. I söndags var det Sahlin som stod mellan stolparna men imorgon är det Bergviks tur igen. Han var lite utav ett spöke senast och kommer få chansen imorgon igen, säger han.

Förra veckan anlände Oscar Eriksson från Skellefteå och nyast in i truppen är Lucas Nordsäter som kommer från Leksand men som dessvärre inte fått träffa laget än.

– Nordsäter kom till Södertälje i söndags men han inväntar fortfarande sitt provsvar från Covid-testet, så därför är det fortfarande inte hundra att han spelar imorgon. Ludde Jansson är preliminärt sjundeback just nu i väntan på svar. Oscar har kommit in och gjort det helt okej hittills, framförallt offensivt. Synd att det blev som det blev senast, det var olyckligt. Det är en ung skicklig rightare. Det är en offensiv spelare och han är här för att utvecklas, det är en konkurrenssituation för honom precis som för alla andra.

Den uppmärksamme kanske noterade att Henrik Malmström klev av matchen senast och när han är tillbaka är fortfarande för tidigt att säga.

– Han skadade handen under matchen. Det vi kan säga i nuläget är att han kommer vara borta hela den här veckan till att börja med. Han behöver genomgå fler undersökningar innan vi kan ha en prognos för när han är tillbaka i spel, säger Dennis.

Ludwig Blomstrand och Måns Lindbäck missade senaste matchen men är nu redo för spel.

– De är matchredo båda två. Månsa har tränat ett par dagar och Ludde var tillbaka idag. Två viktiga kuggar i laget så kul att de är tillbaka, avslutar Bozic.

Måns Lindbäck har missat de tre senaste matcherna pga sjukdom men är nu mer än redo att dra på sig matchtröjan igen.

– Ja jag är äntligen frisk, var riktigt rastlös där ett tag så det känns skönt att få hänga med laget igen. Jag har varit på is nu ett par dagar och gått igång lite lätt, det har känts bra så jag är redo för match imorgon, är riktigt sugen faktiskt. Det blir lite andra chansen för mig Bengan och Hugo också. Vi skulle spelat tillsammans mot Almtuna men när Ludde fick matchstraff så delade de på oss så det blir spännande. Intressant att de vart det kan ta oss, säger Måns.

Efter övertidsvinster och förlust senast är siktet endast inställt på en sak.

– Det är dags för tre poäng igen. Vi behöver komma ut hårt direkt från start. Vi vet att de gör mycket mål så därför gäller det att vi är påkopplade direkt. Vore ju väldigt skönt om vi ännu en gång kunde slippa att vända en hockeymatch. Sen har ju jag vilat en vecka nu så jag borde ha poäng i kroppen också, säger Måns leende.

Det hettade till rejält i spelargången senast när lagen möttes och Väsby var märkbart irriterade på bland annat Måns Lidbäck, hur han ska komma åt dem imorgon?

– Jag skickar Ralle på dem bara, det räcker, avslutar Måns.

STÖDBILJETT

Stödbiljetter hittar ni här!

FÖLJ MATCHEN PÅ CMORE

Matchen följer ni som vanligt på Cmore och sändningen drar igång redan 18:45 tillsammans med Lars Lindberg och Mike Helber! HÄR kommer ni till matchen!