Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! Inför kvällens match mot Modo

27 januari 2021 17:00

Norrlandstrippen avslutas ikväll med match mot Modo. Tre gånger har vi mötts under säsongen och nu väntar alltså den fjärde och sista grundseriematchen Örnsköldsvikslaget.


Inför Modo-SSK, nedsläpp 19:00

Har man hängt med i våra kanaler senaste dagarna har man kunnat ta del av vilket otroligt engagemang det finns bland alla fantastiska SSK-supportrar. Efter en tråkig incident i matchen mot Björklöven där Fredrik Bergvik utgick skadad startades det på inrådan av supportrarna upp en Fansens som just nu nästan är uppe och nosar på 800.000kr - på mindre än 48h. DET är imponerande! Det kan mycket väl hända saker de närmsta dagarna om man ska tro sportchef Mikael Samuelsson.

Ikväll är det då dags för match nummer två i ordningen den här veckan och det är Modo som står för motståndet. Tre gånger har vi mötts under säsongen och Modo har gått segrande ut två och vi en. Vi kommer med en snöplig förlust i ryggen från i måndags när vi spelade i Vännäs mot Björklöven där vi gjorde två av säsongens kanske bästa perioder såhär långt. Trots att vi på slutet tappade poängen finns det mycket positivt att bära med sig.

Dennis Bozic vill se mer av det spelet på isen ikväll.

– Jag tycker absolut att vi spelar två av våra bästa perioder såhär långt den här säsongen i måndags. Där håller vi oss till vår gameplan och alla är med och bidrar till lagspelet vilket är otroligt kul att se. I den sista perioden blir det av någon anledning lite krampaktigt och vi får inte riktigt till det så som vi vill. Då ser man också hur fort det kan gå mot så bra och skickliga lag.

Ikväll väntar alltså en ny match i Övik och laget får klara sig utan #80 Ludwig Blomstrand som är avstängd tre machtcher samt skadade Fredrik Bergvik.

– Trist att bli av med Ludde nu i tre matcher, det gör att vi får kasta om lite i formationerna. Salle startar ikväll och vi lånar in Sebastian Ericsson som backup från Örnsköldsvik Hockey till kvällens match. Det gäller verkligen att vi är med från start. Modo har bra spets och bra pp så kan vi vara med och störa dem där så har vi absolut goda chanser till tre poäng ikväll. De överbelastar mycket så det gäller att vi trycker fram vårt lag. Sen spelare de lite bredare än många andra så det gäller verkligen att vi kontrollerar insidan av banan, avslutar Bozic.

Kvällens lag

Målvakter

Sahlin / Ericsson

Forwards

Bengtsson / Carlsson / Lindbäck

Olesen / Gustafsson /Alba

Sjöberg / Bailey / Kahilainen

Dahlström / Aronsson / Heikkinen

Backar

Andersson /Hjelm

Nordsäter / von Sivers

Falk / Petersson

Eriksson