Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! Inför säsongens fjärde möte mot BIK!

19 februari 2021 18:07

Efter en vecka med fokus på träning så har det imorgon åter blivit dags för match och för laget att bussa mot Karlskoga för säsongens fjärde drabbning den här säsongen.


BIK-SSK, lördag 20 februari 15:00

Efter ett otroligt tajt matchschema har den här veckan innehållit mer träning och ett större fokus på att gnugga detaljer.

– Vi har haft en bra vecka. Första dagen fick vi jobba lite med hjärta – lunga och andra dagen så jobbade vi mycket med specialteams och mönster i spelet. Idag så har vi kört mestadels kopplat till scoutingen inför morgondagens möte med BIK. Såklart alltid huvudfokus på vårt spel men de har vissa saker som de gör bra som vi behöver se upp för, säger Dennis Bozic.

Två vinster och en förlust mot BIK den här säsongen. Båda segrarna har dessutom kommit på hemmaplan, i Karlskoga har vi historiskt sett haft svårt. Hur ska vi lösa uppgiften på bästa sätt imorgon?

– De är tuffa att möta men vi har en bra känsla efter dagens träning. Vi ska till Nobelhallen och visa vilka som bestämmer och vilka som står upp mest för varandra, det fysiska spelet kommer bli jätteviktigt. De spelar mycket på touch och vill sätta press på backar så vi behöver spela enkelt nerifrån, säger han.

Fortsatt en del skadebekymmer på vissa spelare och närmast spel är fortfarande kapten von Sivers.

– Läget i laget är bra. Ludde Jansson är tillbaka från landslagsläger men han kommer inte att spela imorgon utan Oscar Eriksson är med som sjua. I övrigt så är Malmström, von Sivers, Heikkinen och Bengtsson fortsatt borta från spel. Det är olika tidsramar på när de kan vara tillbaka men Sivers får kliva på och börja träna nästa vecka så han är väl närmst att spela match, meddelar Bozic.

In i laget till måndagens match var backen Erik Ullman som anslöt nästa i direkt anslutning till matchen, inte mycket till mjukstart där.

– Han kom in direkt i måndags och spelade fem mot fem. Han har varit med och kört hela veckan och jag tycker att det tar sig mer och mer för honom. Vi har en bra dialog angående just att han inte har spelat kontinuerligt där säsongen och det syns. Han behöver komma in i det och få lite tid, det är en skicklig spelare som jag tycker försöker göra mycket rätt saker där ute. Jussi Rynnäs vilade senast och Bergvik fick matchas in efter skadan. Viktigt att hålla igång två målvakter nu inför sluttampen av säsongen, säger han.

– Han gjorde det jättebra vilket är kul. Han samarbetade bra med utespelarna och viktigt för självförtroendet att få komma in i matchspelet igen. Förutom att vi åter hittar Jussi Rynnäs mellan stolparna så är laget från i måndags intakt inför morgondagens drabbning mot BIK, avslutar Bozic.

MÅLVAKTER

35 RYNNÄS (30 BERGVIK)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 23 PETERSSON

44 ERIKSSON

KEDJOR

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN

28 ALBA – 10 DAVIDSSON – 95 OLESEN

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

19 CARLSSON – 77 BITTEN – 20 OLAUSSON

65 BLOMBERG