Dragan Umicevic avslutar spelarkarriären
Publicerad: 2023-08-06
En era har kommit till ett slut. Skadan sätter stopp och Dragan Umicevic avslutar spelarkarriären. Inför hemmapremiären mot Västerås den 29 september hyllar vi #84!

Tack för allt, Dragan! 

Drömmen om en hockeykarriär tog för Dragan Umicevic fart när han som junior kom till SSK.  Den lovande talangen tog sig genom juniorleden och upp i a-laget där han genom åren bjudit oss på åtskilliga konststycken på isen. Efter en lång sejour med hockeyäventyr runt om i Europa vände han i december 2021 hem till sitt kära SSK igen och fansen var lyriska över att nr 84 åter drog på sig Södertälje-tröjan. Med ett kontrakt till 2024 skulle han få göra det han drömt om – avsluta karriären på hemmaplan.

I februari 2021 satte en knäskada stopp för fortsatt spel och Dragan var tvungen att avsluta säsongen i förtid. Efter nästan ett års rehab såg han förra vintern ljuset i tunneln och comebacken såg ut att bli verklighet när ett bakslag satte stopp och comebacken uteblev. Efter att nu ha gjort allt och lite till under ett och ett halvt års tid väljer Dragan att lägga skridskorna på hyllan. En lång och imponerande karriär har nått sitt slut och ett nytt kapitel är på väg att ta fart, även det i SSK om än i en ny roll utanför isen.

Läs Dragans egna ord om att avsluta spelarkarriären.

Det här är ett väldigt tufft beslut att ta och inget som dykt upp bara så där utan det har växt fram under sommaren. Det har varit en tuff och lång tid med rehab. Till en början kändes det bra och jag kunde träna på helt enligt plan och vid jul någonstans förra året kändes det som att jag var på väg tillbaka. I stället för comeback fick jag dessvärre ett bakslag och tvingades till en ny operation men det kändes inte helt bra efter det heller men jag gav det ändå chansen och tränade på ytterligare någon månad. Men när resultaten uteblev så började jag mer och mer fundera på om det var dags att avsluta spelarkarriären. Det har inte varit ett lätt beslut men samtidigt känner jag att jag har gjort allt vad jag kunnat och det gör hela situationen lite lättare.
 Jag vill först och främst passa på att tacka min familj som alltid funnits där för mig. Min fru och mina barn som låtit mig leva min dröm, mamma och pappa som gjorde denna resa möjlig samt brorsan och svärföräldrarna som alltid funnits där. Jag vill också passa på att tacka alla spelare jag spelat med, ledare och alla andra som jobbat med och runt lagen jag spelat i. Ett stort tack riktar jag också till alla fans som funnits med oss i med och motgång. Det största tacket vill jag rikta till hockeyn för allt den givit mig och betydelsen den haft i mitt liv. 
SSK betyder oerhört mycket för mig, det var här allt började och jag är otroligt stolt och tacksam att jag fick chansen från allra första början. Det har alltid varit en stor dröm att få komma hem och avsluta i SSK och även om det inte riktigt blev som jag tänkt mig var det ändå väldigt skönt att få komma hem och avsluta i SSK-tröjan. Nu börjar en ny resa för mig där jag kommer ingå i en ny roll i ledarstaben. Det ska bli jäkligt roligt och jag är väldigt glad och stolt att jag fått frågan att vara kvar och jobba i klubben. Exakt hur rollen kommer se ut är inte klart än men jag kommer ta rygg på Emil för att lära mig så mycket jag kan.

// #84 

Tack för allt Dragan!

Inför hemmapremiären mot Västerås den 29 september hyllar vi nr 84 – mer info kommer, save the date.

Södertälje Sportklubb
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS