SSK tog andra raka – seger på övertid mot IKO
Publicerad: 2017-10-13

I en händelserik men målsnål tillställning på fredagskvällen blev Jonas Liwing hjälte med sitt övertidsmål. Och SSK:s andra raka seger var ett faktum.

SSK kom till spel med samma uppställning som segermatchen i Ö-vik i onsdags. Däremot var Christopher Bengtsson tillbaka efter skada men började som trettonde forward.

Spelet inleddes något hafsigt och oordnat. SSK skapade en del i början men sedan tog Oskarshamn över mer och mer. Mycket tack vare tre utvisningar i rad.

– Jag tycker Oskarshamn gör en riktigt bra första period. De kommer ut med fart och vi blir lite på hälarna. Det är lite svajigt, men det skiter jag i, vi åker härifrån med två poäng i dag, säger segerskytten Jonas Liwing.

Första perioden bjöd även på en hel del smågruff och bland annat var Hampus Olsson i handgemäng med Björn Karlsson. Båda fick två minuter var. Något mål bjöd dock inte perioden på och ställningen var 0-0 inför andra.

SSK spelade upp sig

I andra perioden spelade SSK upp sig och det blev bättre tempo i matchen. Spelet böljade fram och tillbaka och SSK fick bland annat två stycken tre mot en-lägen. Ena gången missade dock Sebastian Höglund mottagningen och andra gången slutade ett fint klapp-klapp spel med att sista passningen gick på skridskon på en SSK-spelare i fritt läge.

Trots en händelserik och intensiv period med högt tempo uteblev målen.

I slutminuterna åkte Stefan Gråhns ut för en slashing – med vilda protester från hemmapubliken som påföljd. Detta eftersom domaren friat flera situationer åt andra hållet i sekvensen innan.

SSK redde dock ut även detta boxplay med uppoffrande spel.

I tredje perioden dröjde det dock bara 11 sekunder innan det small. Lukas Elvenäs kom fri och satte pucken lågt på Sörensens högra sida.

SSK lyckades dock resa sig efter den kalldduschen.

–Det är en laginsats. Det började med Modo borta och nu ville vi visa att det inte var turligt. Alla ville följa upp det med en vinst i dag. Alla knyter näven och kämpar på där ute, säger Liwing om vändingen som skulle komma.

I minut 13 fick Valkvae Olsen, som varit ganska anonym fram till dess, nämligen chansen. Thom Flodqvist lade in pucken från position bakom mål och norrmannen lyckades få in pucken mellan benen på Christoffer Rifalk i Oskarshamnskassen.

Därefter lyckades båda lagen efter varandra dra på sig lagstraff för för många spelare på banan. Men båda misslyckades även att göra mål.

"Blundade och sköt"

Dramat fick avgöras med övertid tre mot tre i fem minuter. Men Jonas Liwing behövde bara en av dessa för att sätta 2-1 snyggt framspelad av Fredric Weigel och Christopher Begtsson.

– Jag fick pucken med öppet mål men med lite halvdålig vinkel och blundade och sköt.

Som sagt, det var ingen bra vinkel, men kände du att den här sätter jag?

– Nja, det kan väl diskuteras. Men jag får väl säga att jag gick på känsla, men det var nog mer tur, skrattar matchhjälten.

SSK tog därmed andra raka segern och har vänt den negativa trenden – mitt under den mest turbulenta veckan i många av spelarnas karriärer.

– Det har varit väldigt märkligt, jag har ladrig varit med om något liknande iallfall. Jag tycker Dennis har gjort det jättebra i dag när Nichlas Falk har varit borta. Vi har kommit ihop som grupp och vi ska göra det här tillsammans.

På söndag väntar Vita Hästen på bortaplan, följt av Västervik hemma på onsdag.

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

Matchfakta:

SSK-Oskarshamn: 2-1. OT

Målskyttar: 0-1, Lucas Elvenäs (Fehervary), 1-1 Thomas Valkvae Olsen (Thom Flodqvist), 2-1 Jonas Liwing (Bengtsson, Weigel)

Skott: 16-31

Utvisningar: 14-10