Succéstart för damlaget – och målkalas för J20 i helgen
Publicerad: 2018-10-08
SSK dam följde i helgen upp skrällvinsten i premiären med att besegra SDE på bortaplan och laget toppar nu div 1 östra. Samtidigt var J20 på turné i Skåne och skrapade ihop sju av nio poäng samt gjorde hela 17 mål på tre matcher.

SSK dam inledde serien förra helgen med att skrällbesegra förra årets seriegigant Hammarby på bortaplan med 4-3. De tre poängen följdes upp av tre nya när laget slog SDE på bortaplan på söndagen med 2-1 efter mål av Bim Schalén och Matilda Eriksson. Trots ett ungt och orutinerat lag leder SSK nu division 1 östra.

– Vi har växt jättemycket och blivit skickligare av att spela med dem äldre, sade 14-åriga Alice Wallin till SSK-TV tidigare i veckan.

Hon är en av flera spelare född 2004 i laget men trots bristen på rutin tror Alice att laget har goda chanser att lyckas i vinter. – De är stora. Nu slog vi ju Bajen som vann förra året och det känns jättebra.

SSK J20 är ett annat lag som hade en minst sagt lyckad helg. Laget åkte på turné till Skåne för dubbelmöte med Malmö fredag och lördag och samt möte med Rögle i Ängelholm på söndagen. Och bortahelgen kunde inte börjat bättre. SSK tog en komfortabel trepoängare och vann fredagens match mot Malmö med hela 5-0. Lördagsmatchen blev också den målrik, men jämnare. Efter 5-5 vid full tid kunde sedan Malmö dra det längsta strået och avgöra i förlängning.

Men SSK åkte vidare till Ängelholm och slog Rögle med 7-4 på söndagen. Stora segerorganisatörer blev kedjan med Lucas Feuk, Emil Lind och Daniel Nilsmats som nu alla tre ligger högt upp i poängligan.

Efter en lite tung start i serien klättrade laget till en sjunde plats i tabellen i och med den lyckade bortahelgen.

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell