Comeback-spelarna ordnade ny seger för SSK: "Bra krigarinsats"
Publicerad: 2017-10-18

Både Jacob Spångberg och Markus Persson gjorde comeback. Och båda gjorde mål och säkrade en stabil seger mot Väsetrvik. Samtidigt höll George Sörensen nollan för första gången i SSK.

SSK kom återigen till spel med bara sex backar. Detta efter ett sent återbud av Marcus Bohman. Jacob Spångberg som var tillbaka efter skada fick därför hoppa in direkt i första backpar med Stefan Johansson. Och det var en minst sagt spelsugen Spångberg som direkt ville ha mycket puck och följde med upp i anfallet, och även hade ett skott i burgaveln i första bytet.

– Jo, det är lite så jag vill spela varje match. Men det är klart att man kanske var lite extra spelsugen i dag, säger Spångberg som dock fick vänta ett tag innan pucken hittade in från hans klubba.

Mål i första bytet

Istället var det en annan comebackande lirare som skulle göra första målet.

I sextonde minuten fick Markus Persson, som missat de tre senaste matcherna på grund av sjukdom, hoppa in och göra sitt första byte. Då passade han på att sno åt sig pucken, åka ett ärevarv i anfallszon innan han snyggt placerade in 1-0 bakom Jonas Fransson i Västervikskassen.

SSK hade dessförinnan ägt det mesta av spelet och vaskat fram flera chanser. Vassast var Thomas Valkvae Olsens klockrena skott i stolpen som dånade hela vägen till tomma bortastå.

I andra perioden fortsatte SSK ta kommandot och skapade tryck i Västerviks zon direkt. I femte minuten fick man även med sig ett powerplay där man spelade riktigt bra, med rörelse, högt passningstempo och kreativitet. Pucken ville dock inte in.

Därefter fortsatte SSK äga spelet och man skapade mängder av chanser. I åttonde minuten tog Västervik timeout och tränare Roger Forsberg bjöd på en rejäl hårtork i båset.

Sörensen stod och blev kall

Det hjälpte dock föga och SSK fortsatte pumpa på och spela riktigt bra. Ända till 14:e minuten då fjärdekedjan fick ett långt byte och hamnade i egen zon. Och då kom Västerviks första skott på mål i perioden – mot Sörensens som hade stått och nästan blivit kall.

– Det är svårt. Man står och bli kall av att bara stå och kolla på hockey i 14 minuter. Men sedan kom det tre skott på en gång så då var man varm och med igen. Men det är i alla fall bättre att vi har pucken i deras försvarszon. De kan inte göra mål i egen försvarszon, säger Sörensen som skulle hålla sin första nolla i SSK-tröjan.

Trycket i 14:e minuten slutade dessutom med powerplay för SSK efter att Joakim Hedblad slashat Stefan Johansson på underarmen. Trots återigen bra spel med en man mer lyckades man dock inte utnyttja överläget.

I stället fick Västervik chansen med en man mer med 1.11 kvar av perioden efter att Markus Persson slagit klubban ur händerna på en Västervikspelare. Västevik lyckades även få in pucken i mål – men då hade slutsignalen för perioden redan ljudit och målet dömdes bort efter videogranskning.

SSK redde ut resterande delen av boxplayet i inledningen av tredje, men fastnade därefter i egen zon och såg lite ängsliga ut. Efter fem minuter tog dock Ulf Lundberg timeout för att lugna ner spelarna. Det gav effekt direkt och SSK lyfte upp spelet och Thom Flodqvist var kort därpå nära att styra in 2-0 för hemmalaget.

"Ren tur att den gick in"

Kedjan med Weigel, Nyberg och Bengtsson hade därefter ett mycket bra byte och rullade upp Västerviksförsvaret fullständigt. Nybergs backhand smet dock någon centimeter utanför stolpen.

Med fem minuter kvar av perioden lyckades Västervik lyfta upp spelet och skapa en del oreda i SSK:s zon. Men SSK-publiken gav laget kraft att stå emot och med 17 sekunder kvar kunde Jacob Spångberg lyfta in 2-0 i tom kasse.

– Det var helt meningen, säger segerskytten och skrattar.

Siktade du på mål?

– Ha ha. Nä. Det gjorde jag inte. Jag försökte bara få ut pucken ur zon. Jag var så jäkla trött så jag tog i med allt jag hade med backhand och skyfflade iväg den. Det var ren tur att den gick in.

SSK har nu vunnit tre av de fyra senaste matchern och är på gång.

– Absolut. Det var en jäkla bra krigarinsats i dag. Riktigt skönt med tre poäng.

Målvakten George Sörensen håller även han med om att hela laget har hittat vinnarkänslan.

– Uffe har kommit in med en bra känsla tillsammans med Bozic. Det är en riktigt bra känsla i hela gruppen. Vi har bra motivation och spelar mycket bättre än i början av säsongen. Det är mer vilja i grabbarna och vi blockar fler skott. Det är skönt och se, säger Sörensen.

SSK:s nästa uppgift blir mot Almtuna på bortaplan på fredag.