NEDSLÄPP: Inför Timrå-SSK
Publicerad: 2019-09-21
Efter gårdagens seriepremiär mot Mora har det blivit dags för ny match mot Timrå redan imorgon. Efter morgonens träning rullade vi norrut med slutdestination Sundsvall. Vi tog oss ett snack med Ulf Lundberg som summerade gårdagen samt hur tankar kring matchen imorgon mot Timrå.

Seriepremiären avklarad, hur skulle du summera gårkvällen?

  • En bra prestation! Härligt publikstöd i ryggen och det kunde mycket väl ha belönats med såväl två som tre poäng. Värt att notera är att vi mötte ett målvaktsspel utöver det vanliga.

Vad kan vi plocka med oss från matchen igår?

  • Våra linjer i spelet framkom tydligt ute på banan. Vi vårdade pucken och spelade oss fram till många bra chanser. Grabbarna visade dessutom karaktär i känsliga lägen, t ex vid penalty kill under femminuters-utvisningen som man klarar av och hindrar Mora från farliga chanser.

Inte mycket till vila utan ny match redan imorgon uppe i Sundsvall, hur laddar vi upp inför den?

  • Vi har haft videomöte plus ett kortare ispass här på förmiddagen. Bussar upp under eftermiddagen och sover sedan över i Sundsvall. Matchförberedande träning på söndag morgon och sedan trycker vi på on-knappen kl 15 när det är dags för nedläpp.

Vad kommer krävas för att sno poäng av Timrå?

  • Det kommer krävas att vi fortsätter hålla oss strikt till vårt spelsystem och till vår matchplan. Plus att vi ökar effektiviteten offensivt.

Hur är läget i laget och har vi några ändringar i truppen?

  • Martin Janolhs avstängd ytterligare en match, Nick Olesen avstängd minst en match och Marcus Fagerudd har drabbats av en befarad hjärnskakning. Sebastian Höglund och Filip Pilö saknas sedan tidigare. Den sistnämnde har klivit på is så smått men är fortfarande en bit ifrån match. Bengan den yngre går in bredvid Bengan den äldre, med Hugo emellan. Även Tim Thorsén ansluter till truppen på lördag kväll efter J20-matchen, liksom Lucas Ekholm.

Se matchen på CMore: https://www.cmore.se/sport

Kansliet