Stark vändning mot Haninge

13 januari 2022 15:42

Det blev som väntat en tuff drabbning när SSK gästade Haninge.


Haninge kom till spel med många spelare med SDHL rutin - Koka 249, Höglund 210, Cipparone 171 matcher, samt de duktiga SSK-fostrade 04:orna Wallin, Adelbertsson, Hjälm och Nåtby som alla spelat frekvent i DIF SDHL denna säsongen. Haninge började också matchen övertygande och pressade på i SSKs zon. SSK håller sig bra till sin plan och Emma spelar bra i mål. Haninge lyckas dock bryta sig loss i en 2-1. Koka passar till Cipparone som gör 1-0 till Haninge.

Andra perioden liknar den första. Haninge ligger på men SSK håller dom bra på utsidan. Bea Hjälm får till slut utdelning på sin fina skott och sätter 2-0. Haninge fortsätter ha mycket puck men när sedan Julija Blazinsek får chansen så gör hon inget misstag 1-2 och det känns att vi är på gång. Då skickar Haninge in ett backskott som Koka påpassligt styr in 1-3 och det är uppförsbacke.

Det har nu gått 35 min och det är härifrån som SSK verkligen glänser och visar lagmoral. 2-3 kommer i ett anfall där vår första kedja rullar upp Haninges försvar. Det avslutas av ett distinkt skott från Pia. I tredje perioden märks det vilket lag som har momentum. Haninge slarvar mer och försöker åka solo. SSK håller sig till sin spelide och detta ger resultat. 3-3 genom Julija, hennes 8 i topp 4 och 21a denna säsongen en riktig målskytt. 3-4 kommer i PP där SSK rullar upp Haninge och till slut hittar Indira på bortre stolpen som avslutar snyggt. Nu känns Haninge stressade och många splerare hänger med huvudet. SSK fortsätter trumma på och Pia kan sätta slutresultatet 3-5 efter ytterligare en fin framspelning av Maddy Noonan.

Sarah som återanslutit till laget efter en vecka i karantän är väldigt nöjd och riktigt rörd efter matchen.

– Det här laget, vad ska jag säga. Vi viker aldrig ner oss, vi håller oss till vår spelide och hjälper varandra över hela banan. Vi ligger under i stora delar av matchen men känner oss oerhört trygga och starka med varandra. Vi har nu genomfört några riktigt bra bortamatcher mot starkt motstånd. Det har givit oss bra med självförtroende och råg i ryggen inför fortsättningen.

– Ja, ja, Gym imorgon 18.30 fyller coach Robban i.