Pelle Hånberg inför kvällens bortamatch mot VIK
Publicerad: 2022-02-18
Ny match ikväll borta mot Västerås och tränare Hånberg väljer att fokusera på de två inledande perioderna senast hemma mot Hv71.

Ikväll vankas det ny match och i eftermiddag hoppar laget på bussen med slutdestination Västerås. Senaste matchen spelades i onsdag mot Hv71. En match med slutresultatet 3-7 men där man efter två spelade perioder hade 2-2 på resultattavlan. Något som tränare Hånberg väljer att fokusera på.

– Vi har dels pratat om det som hände i tredjeperioden, men vi har pratat rätt mycket om det som hände i de två första också. Där vi faktiskt är med i matchen väl även om Hv har mer puckinnehav än oss. Det var en plan som vi spelade efter, vi kände ingen stress och vi hade lugn kring det. Jag tycker att vi får in de puckar vi ska men sen är det lite olyckligt att de får målen i slutet på både period ett och två där vi kanske kunnat gå till pausvila med en ledning två gånger om. Sen är det ett skickligt lag och de leder serien så jag tycker att killarna gör en otroligt bra insats i 40 minuter och sen kommer den här dubbelutvisningen som tar död på oss helt enkelt. Det är två mål på någon minut och där blir det jätteuppförsbacke vilket Hv utnyttjar smart till att stänga matchen och då har vi ingen kräm kvar att sätta emot. Man kan fokusera på det som hände i tredje eller övriga 66 procent av matchen.

Hur jobbar ni med att få laget att kliva in i kvällens match med känslan som man hade i period ett och två?

– Frågan är om man ska fokusera på det som inte var bra i en viss del av matchen? Jag sa det till killarna att om de gjort två mål femton minuter in i tredje då hade jag sagt att vi gjort det bra 55 minuter av matchen. Nu kommer de och kan göra två mål tidigt och resten av perioden blir bara en transportsträcka där vi försöker men vi kommer inte åt dem. Då kan man trycka att hela tredje är dålig och att det sätter tonen för hela prestationen men vi väljer att fokusera på det vi gjorde bra. Vi har pratat om det och visat bilder och tryckt på att ”där var vi bra”. Kan vi utöka de minuterna och vara lika bra längre tid och inte hamna där vi var i tredje då är vi med bra. Då är vi med i varje match och det är det vi pratar om och fokuserar på. Vi lyfter fram de starka och bra bilderna.

Malmström, Olsson, Marcinew och Wallner på frånvarolistan. Hur ser planen för kvällen ut?

-– Det blir ett pussel att lägga i och med att vi har en del spelare borta. Men så tänker jag precis som innan, ska jag fokusera på de som inte är med? Vi har ju fler spelare som är friska än sjuka och de grabbarna litar vi fullt ut på. Då kanske man behöver ge några extra procent om man nu har det i sig och det hoppas vi att man ska orka göra. Sen är det inga hemligheter kring hur vi tänker inför kvällen, vi fortsätter spela vårt spel. Vi pratar mycket om det och spelarna känner sig trygga med det. Kan vi bara krydda det med att få lite mer effektivitet i de kontringar och anfall vi har då är vi att räkna med. Vi hade ganska bra målchanser mot Hv även om de inte var så många, men det var så kallade ”heta målchanser” och det är det vi strävar efter. Stänga igen i försvarsspelet och få ner farten på dem eftersom de vill spela offensiv hockey. Vi är beredda på ett aggressivt Västerås ikväll.

Matchen startar 19:00 och det visas som vanligt på Cmore.

Södertälje Sportklubb