NEDSLÄPP! "Vi behöver vara noggranna när vi har pucken"
Publicerad: 2020-09-22
Imorgon ställs vi mot den HockeyAllsvenska nykomlingen Väsby - matchen ser du på Aftonbladet!

Imorgon har det blivit dags för höstens sista träningsmatch och vi ställs mot Väsby - som vi nästa fredag möter i seriepremiären. Vi både inledde och avslutar den här försäsongen med att möta just Väsby. Sist var det vi som gick vinnande efter 60 minuters spel mot den HockeyAllsvenska nykomlingen och imorgon är det alltså dags igen. Efter en tung kväll senast mot Västerås är det dags att hitta tillbaka till det spel man vill spela.

  • Mot Västerås gör vi inte det vi kommit överens om, vi går bort oss och de kan vända spelet mot oss. Det är för många gånger vi har pucken på väg fram men ger bort den vilket leder till att de kan kontra och vi blir för få spelare i hemgången. Återigen vill vi se noggrannare och mer disciplinerat spel med puck imorgon. Ska vi hitta något positivt från den kvällen är det att vi dödade 8 minuters PK, säger Dennis Bozic.

Träningsveckan har varit bra och man är redo för match imorgon.

  • Den här veckan har vi kört på bra, vi har fortsatt nöta och prata om vår spelidé och att vi måste följa den och framförallt att vi måste göra det tillsammans. Vi behöver att alla tar ansvar i alla tre zoner ute på isen. Det tycker jag verkligen att killarna tagit till sig och vi har sett en annan noggrannhet på träning den här veckan, vi chansar inte lika mycket utan vårdar pucken bättre. Det funkar inte att spela på chans utan vi behöver vara noggranna när vi har pucken, säger han.

Imorgon är det dessutom dags för ytterligare en debutant i SSK-tröjan, Evan Bouchard gör sin första match efter knappt en vecka i Sverige.

  • Det känns bra att vi får in en rightback. Han är klok och lugn ute på banan och stressar inte upp sig. Det kommer säkert ta lite tid för honom att anpassa sig men tror att den större isytan kan passa hans puckskicklighet. Sen var det några månader sedan han tränade och spelade med ett lag så vi ska nog inte förvänta oss att han är i fullt slag redan imorgon, säger Dennis.

En annan spelare som är tillbaka och redo för matchspel är Ludwig Blomstrand som varit avstängd från matchspel sedan 28 augusti.

  • Ludde och Nick får testa att spela ihop nu när Ludde är tillbaka. Vi sätter in Aronsson mellan dem och tanken är att han ska ta ett större defensivt ansvar eftersom båda är två väldigt offensiva forwards. Matt Bailey är en spelare som behöver mycket puck och ska bli kul att se ifall han kommer mer till sin rätt i ny miljö. Vi sätter ihop honom imorgon med Heikkinen som har bra med fart och Alba som kan jobba tillbaka lite puckar. Bailey har fortfarande inte spelat jättemånga matcher så han kommer komma in i det. Pratar vi backar så kommer Axel och Malmstöm att fortsätta tillsammans. Bouchard kommer att gå med Hejlm och Bobbo tillsammans med von Sivers, avslutar Bozic.

Matchen startar 19.00 och du ser den på AFTONBLADET!

Laguppställning SSK - Väsby

Målvakter

Alexander Sahlin - (Mike Sjöberg)

Backar

Andreas Hjelm - Evan Bouchard

Henrik Malmström – Axel Andersson

Oscar von Sivers - Bobbo Petersson

Sebastian Walfridsson

Forwards

Ludwig Blomstrand - Emil Aronsson - Nick Olesen

Samuel Fagemo - Lukas Vejdemo - Rasmus Kahilainen

Anton Heikkinen - Matt Bailey - Emil Alba

Måns Lindbäck - Hugo Gustafsson - Jacob Dahlström

Carl Becker

På skadelistan hittar vi: Alexander Falk, Christopher Bengtsson, Fredrik Bergvik och Lucas Carlsson.

Södertälje Sportklubb